logo
Imprimir
18-03-2019 | 18:54hs
•NOTICIAS 24HS

Els tractaments més comuns a les sales dels dentistes

Més enllà de la tecnologia hi ha un factor que poques vegades es pondera i és la precisió que ha de tenir el dentista

Cada vegada existeix més consciència que anar al dentista no és anar a cercar solucions per problemes sinó que és una manera de mantenir-los. Parlem dels tractaments més comuns que es duen a terme i de com la tecnologia ha estat decisiva en aquest sector i ha donat eines als professionals.

La salut bucodental és fonamental per mantenir una bona salut en general i també per millorar l'autoestima de les persones, quelcom que la població té cada cop més present, ja que en els últims 30 anys, a Espanya, les visites al dentista s'han duplicat respecte a les que es duien a terme a les dècades dels anys 80 i 90.

Catalunya és la comunitat autònoma on la gent cuida més de la seva salut bucodental i avui hi trobem un sector especialment pioner i molt competitiu on hi ha odontòlegs de referència com Olive Clínica Dental que ens ajuda a fer el llistat per conèixer quin son els tractaments més comuns que es duen a terme en les sales dels dentistes.

Quins són els tractaments bucodentals més sol·licitats?

En el número u hi ha les neteges dentals que van més enllà de la neteja diària que s'ha de dur a terme a casa per mantenir una bona salut bucodental, és un tractament que no fa mal i en el que s'elimina tota la placa bacteriana que és la causa de molts problemes. Al fer una neteja de boca, els dentistes poden arribar on no arriben els raspalls de dents i eliminen tota la brutícia de la boca.

El segon tractament més comú són els empastaments dentals que es fan quan es necessiten substituir peces dentals que han caigut o s'han hagut de treure a causa d'infeccions o altres motius. Els materials que es fan servir en aquest cas han de tenir un mínim de qualitat que estableix la normativa, però també es pot demanar informació al Col·legi Oficial d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya.

Les ortodòncies són el tercer tractament més habitual i si bé cada vegada es fan en clients més joves, els més grans també gaudeixen de tractaments d'estètica dental que milloren l'aspecte físic i la funció de mastegar.

El blanquejament dental ja és un dels més habituals i sobre aquests, actors i celebrities han tingut una gran influència perquè van ser aquests qui van començar a lluir uns somriures molt blancs, a vegades deslumbrants. També s'ha de tenir en compte que al pas del temps les dents s'enfosqueixen i dur a terme un blanquejament que necessita un manteniment anual, és la millor manera d'assegurar-se lluir un bonic somriure.
Les pròtesis dentals també estan a l'ordre del dia a les sales dels dentistes. Es tracta de peces de resina o de ceràmica que substitueixen les dents que estan en mal estat. Les noves tecnologies s'han sumat a donar solucions per la pràctica odontològica que fan que els tractaments cada cop siguin més indolors i efectius.

Com les noves tecnologies i l'odontopediatria completen els serveis de les clíniques més punteres

Les noves tecnologies com el diagnòstic 3D, la tècnica d'impressió digital o la tecnologia CAD CAM han suposat un abans i un després en l'odontopediatria, tal com ens explica el dentista Olivé a Vilanova i la Geltrú que ha incorporat aquesta tecnologia a la seva Clínica, la qual li permet oferir serveis més específics i efectius, ja sigui a través de la tecnologia làser, essencial en l'odontologia actual, o la radiologia digital.

Més enllà de la tecnologia hi ha un factor que poques vegades es pondera i és la precisió que ha de tenir el dentista. Sí, els dentistes han de ser "manetes" i aquestes es fonamenten molt en l'experiència , perquè a més dels tractaments habituals, hi ha dentistes que ofereixen tractaments més sofisticats i ja fora del seu àmbit precís, com és el tractament de llavis.

L'odontopediatria és una branca de l'odontologia que estar agafant cada cop més protagonisme, els tractaments pediàtrics són els encarregats de la prevenció a la infància i fins a l'adolescència, bàsics per aconseguir una bona salut bucodental a la vida adulta, la que garanteix una bona salut en general i afecta tant en l'àmbit físic i psíquic de les persones.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87182_el-tractament-me-comun-ale-ale-del-denti-te--1.htm