logo
Imprimir
14-03-2019 | 17:47hs
•POLíTICA

El PSC vol saber quan es va aprovar el Pla General que facilitarà l'arribada d'IKEA a Salt

Els socialistes pensen que "a tres mesos de les eleccions, els terrenys no són comercials i els inversors no poden instal·lar cap establiment"

El candidat del PSC a l'alcaldia de Salt, Joan Martín Puntada ha instat a la Generalitat de Catalunya o a "la Comissió d'Urbanisme a aclarir quan van aprovar definitivament la modificació del Pla General d'Ordenació Urbana de Salt que ha de permetre que IKEA s'instal·li al municipi". Des del grup municipal socialista sospiten que a "a tres mesos de les eleccions, els terrenys no són comercials i els inversors no poden posar cap classe d'establiment". En aquest sentit, Joan Martín Puntada considera que "no està tot fet com al·lega el govern d'ERC i la CUP".

La falta d'explicacions per part de l'equip de govern ha provocat que el PSC de Salt exigeixi detalls en relació al projecte que ha de suposar el desenvolupament urbanístic del sector sud i que, de retruc, ha de permetre l'arribada d'IKEA al municipi. "Més enllà de les declaracions als mitjans i les evasives a la sala de plens, l'alcalde Jordi Viñas no aclarit quan ni com vindrà IKEA a Salt", ha lamentat Joan Martín Puntada. De moment, Viñas no aclarit si ja compten amb el vistiplau de la Generalitat, i si la Comissió d'Urbanisme ha dit alguna cosa al respecte. "Com és que encara estem enviant informes, si ja està tot fet?", es pregunta el candidat socialista a l'alcaldia de Salt.

Davant d'aquesta situació, el PSC de Salt també ha aprofitat per mostrar el seu malestar pel fet que en dos anys i mig només s'hagi celebrat una sessió de la Comissió d'Impuls. Des de les files socialistes tampoc ha agradat el retard en l'arribada d'una inversió que "podria ser multimilionària i que revertiria en la creació de llocs de treball, a més de suposar una important suma de diners en impostos per a l'Ajuntament de Salt".

Cal recordar que el setembre del 2016, més de 4.000 saltencs i saltenques van participar en una consulta popular, i que un 90% dels votants van apostar perquè el projecti de desenvolupament del sector sud tingués una finalitat comercial. Dos anys i mig després, encara es desconeix si el consistori disposa de tots els permisos. "Volem saber quan es va aprovar la modificació del Pla General per part de la Generalitat sense haver-ho passat pel ple de Salt", assenyalen des del PSC de Salt. De fet, la formació socialista aprofita per recordar que la CUP -principal soci d'ERC al govern- sempre s'ha oposat al projecte.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87008_elp-cvol-aberquane-vaaprovarelplageneralquefacilitaralarribadadikeaa-alt-1.htm