logo
Imprimir
14-03-2019 | 17:23hs
•CATALUNYA

El programa 'la Caixa' Feina Jove ha facilitat la contractació de 276 joves a Catalunya

La iniciativa, de la qual s'ha obert una segona convocatòria, té com a objectiu contribuir a la reducció de la desocupació entre persones joves, d'entre 16 i 29 anys, inscrites en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil

L'Obra Social "la Caixa" ja ha ajudat 276 joves catalans a trobar feina en el marc del programa la Caixa" Feina Jove, cofinançat entre l'entitat i el Fons Social Europeu. Això ha estat possible gràcies a 184 empreses catalanes que s'han interessat pel programa i pels seus incentius per a l'ocupació juvenil. A tot l'Estat, el total de contractes facilitats a joves ha estat de 1.079.

Concretament, el programa facilita un ajut directe a empreses, inclosos empresaris autònoms, associacions, fundacions i altres entitats sense ànim de lucre, per a la contractació de joves desocupats d'entre 16 i 29 anys.

El Programa "la Caixa" Feina Jove té com a objectiu incentivar la contractació estable i de qualitat, per contribuir a la reducció de la desocupació entre els joves, dinamitzant alhora l'activitat empresarial i el creixement econòmic. En la primera convocatòria, el 65,6 % dels contractes finançats a Catalunya han estat indefinits i el 34,4 % temporals.

En paraules del president de la Fundació Bancària "la Caixa", Isidre Fainé: «El nostre objectiu és que aquest pla d'ajuts sigui un estímul per a la contractació d'un col·lectiu que ha patit especialment amb la crisi: els joves. Oferint-los facilitats perquè es puguin incorporar al mercat laboral, els volem demostrar que confiem en ells i en la seva capacitat per construir un futur millor».

Una nova convocatòria per continuar fomentant l'ocupació juvenil
Actualment, "la Caixa" ha obert una segona convocatòria del programa, els ajuts de la qual seran disponibles fins al 15 de març del 2022. Es podrà concedir ajuts a un màxim de 10 persones joves per entitat o empresa.

Per al desenvolupament d'aquesta nova convocatòria de "la Caixa" Feina Jove, l'Obra Social gestionarà prop de 8,3 milions d'euros procedents del Fons Social Europeu, i hi aportarà 730.000 euros addicionals, de manera que se superaran els 9 milions d'inversió.

Els requisits principals que han de complir els destinataris finals del programa per poder ser contractats són els següents:

Tenir entre 16 i 29 anys (ambdós inclosos) en el moment de la formalització del contracte.
Estar inscrits en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil abans de la contractació.

Hi ha dues modalitats de contractes subvencionables:

Contracte de durada determinada (temporal), amb un període mínim de permanència de sis mesos i amb un import màxim d'ajuda de 4.200 euros.
Contracte indefinit, amb un període mínim de permanència de sis mesos i ampliable a dos períodes successius de tres mesos cadascun, fins a un màxim de dotze mesos i un ajut total de 9.600 euros.

Les sol·licituds es poden presentar al web següent:
www.lacaixaempleojoven.org.

El foment de l'ocupació, un objectiu estratègic
El projecte se suma a les diferents iniciatives que impulsa "la Caixa" amb la voluntat de combatre la desocupació. Des que es va posar en marxa fa dotze anys, el programa d'integració laboral de "la Caixa", Incorpora, ha facilitat més de 200.000 llocs de treball a persones en situació de vulnerabilitat, com per exemple persones amb discapacitat, joves en risc d'exclusió, víctimes de violència de gènere, persones en atur de llarga durada i exreclusos, entre d'altres.

D'altra banda, el Fons Social Europeu és l'instrument financer principal per fomentar l'ocupació entre els socis comunitaris i promoure una cohesió econòmica i social més gran dins dels països de la Unió.

A més de "la Caixa" Feina Jove, l'entitat també desenvolupa, en col·laboració amb el Fons Social Europeu, el programa Més Feina. El seu objectiu és promoure projectes que afavoreixin la inserció laboral de persones en situació de vulnerabilitat a través d'itineraris integrats i personalitzats que facilitin la seva incorporació en el mercat de treball.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/87005_elprogramalacaixafeinajovehafacilitatlacontractaciode276jove-acatalunya-1.htm