logo
Imprimir
14-03-2019 | 14:39hs
•ACTUALITAT GIRONA

El Rally Moritz Costa Brava arriba a la 67a edició amb una nova xifra rècord d'inscrits

Girona serà un any més el centre neuràlgic de la cursa, que tindrà lloc demà i dissabte

La 67a edició del Rally Moritz Costa Brava torna a Girona demà, dia 15 de març, i dissabte, dia 16. amb la ciutat com a centre neuràlgic de la cursa i amb una nova xifra rècord d'inscrits. Aquest any la previsió és de 184 cotxes participants, fet que converteix la prova en la competició d'automòbils de carretera més antiga i, alhora, en la més multitudinària de l'Estat espanyol.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; el representant territorial de l'Esport de la Generalitat de Catalunya a Girona i regidor d'Educació i Esports de l'Ajuntament de Girona, Josep Pujols, i el president de Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, han presentat l'edició d'aquest any aquest matí. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat "la participació de les més de 400 persones voluntàries que demostren l'estima que la gent del territori li té al motor".

La cursa començarà demà des del podi de l'avinguda de Ramon Folch, amb sortida a partir de les 16.30 h per als vehicles de la categoria Legend i de les 17.30 h per a la resta d'equips. La primera etapa consistirà en un tram a doble passada per Els Àngels. La segona etapa començarà a les 8 h del dissabte i es preveu que els participants comencin a arribar al voltant de les 19 h a la ciutat. El recorregut d'aquesta segona jornada passarà per Osor, Collsaplana, Grions i Cladells.

A banda del parc tancat de la Copa, el Rally s'ubicarà també a l'avinguda de Ramon Folch, on hi haurà el podi, i al parc de Domeny, on hi haurà la zona d'assistència. En aquesta ocasió, les verificacions es faran en tres espais diferents: les administratives tindran lloc a l'Hotel Gran Ultònia i, les tècniques, es repartiran entre el concessionari Autopodium i el Pavelló Municipal Girona-Fontajau. La prova comptarà amb tres categories: velocitat, legend (exhibició) i regularitat.

Entre els 66 cotxes inscrits en la modalitat de velocitat, els 76 participants en la de regularitat i els 42 de la categoria Legend hi figuren una relació de noms de referència en l'àmbit del motor com Valter Ch. Jensen, Laszlo Mekler i Antonio Parisi o Gorka Gorroño i Mikel Oleaga. El president del Club Rally Clàssics, Àlex Romaní, ha explicat que, de tots els equips participants, un 30% són estrangers i que provenen de 18 països diferents.

Afectacions circulatòries amb motiu de l'esdeveniment

El Rally Moritz Costa Brava comportarà afectacions a la mobilitat fins al dia 17 de març. D'una banda, a la zona de Domeny, s'han ocupat els carrers de la Font de la Teula, de Damià Escuder, de Pere Rodeja i de Roberto Bolaño i el carrer de la Riera Bullidors en el tram entre el carrer de la Font de la Teula i el carrer de Pere Rodeja. A més, també quedarà ocupada des del dia 15 de març a les 24 h la zona d'aparcaments de la Copa, entre la rotonda de Pedret i la rotonda del Rellotge. Ambdós espais s'alliberaran el dia 17 de març a les 12 h.

D'altra banda, es tallarà el carrer de Roberto Bolaño des de demà a les 24 h fins al dissabte a les 23 h. El recorregut alternatiu es farà per la carretera de Sant Gregori. Excepcionalment, però, el dia 15, en horari d'entrada i sortida de l'alumnat de l'escola Domeny, es permetrà l'accés fins al carrer de la Font de la Teula. També estarà permès durant tot el període l'accés de veïns i veïnes que només puguin accedir als seus habitatges pel carrer de Roberto Bolaño.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86980_elrallymoritzco-tabravaarribaala67aedicioambunanovaxifrarecorddin-crit--1.htm