logo
Imprimir
14-03-2019 | 10:05hs
•+ NOTíCIES

Més de 250 llars vulnerables gironines van rebre suport de la Creu Roja contra la pobresa energètica

El 54% de les persones ateses per Creu Roja no saben el que és el bo social i el 90% desconeix la tarifa regulada PVPC

La pobresa energètica és una part més de la pobresa, i efecte d'una forma més intensa a les llars més vulnerables. Aquesta és una de les principals conclusions de l'últim Butlletí sobre la Vulnerabilitat Social de la Creu Roja, denominat 'La Vulnerabilitat associada a l'àmbit de l'habitatge i pobresa energètica en la població atesa per Creu Roja'.

Segons aquest estudi, prop del 60% de les persones ateses per Creu Roja a tot l'estat han d'escollir pagar les despeses bàsiques, com portar una alimentació adequada, o escalfar les seves llars. El 77% de les persones reconeixen que tenen dificultats per arribar a final de mes i el 37% afirma que té fred a la seva llar durant l'hivern.

"Des de la Creu Roja ajudem a les famílies més vulnerables perquè puguin adequar el consum d'energia de casa seva. També els vam lliurar kits d'eficiència energètica perquè puguin estalviar en la factura i en situacions extremes, els donem suport amb el pagament de rebuts per evitar talls en el subministrament "Senyala Pau Navajo, director estatal de Formació i Medi Ambient de Creu Roja..

Els equips de Creu Roja a la província de Girona van realitzar el 2018 una àmplia tasca contra la pobresa energètica amb l'entrega d'ajudes econòmiques pel pagament de rebuts d'aigua, llum i gas a més de 80 famílies vulnerables pel valor de 9.000 €.

A la vegada, 290 famílies vulnerables van participar en els tallers d'assessorament i informació per la millora de l'eficiència energètica de les seves llars el 2018. Per exemple, analitzar la factura que per ajustar la potència contractada, la tarifa més adequada o amb informació per sol·licitar ajudes socials, el bo social.

En la valoració que Creu Roja realitza sobre la situació de les persones més vulnerables, s'identifica si viuen en una llar amb unes necessitats especials d'energia, per exemple, persones amb malalties cròniques, electró dependents o bebès.

Aquesta tasca també permet determinar si tenen instal·lacions elèctriques o de calefacció en mal estat que poden resultar perilloses o que necessitin reparacions per millora de l'eficiència. En els casos més greus, es valora també la substitució o reparació puntual dels elements bàsics com escalfadors d'aigua, calderes o electrodomèstica en mal estat.

De manera complementària, Creu Roja va entregar gratuïtament 290 kits d'eficiència energètica a famílies vulnerables el 2018. Aquests kits inclouen bombetes de baix consum, gomes per les portes i finestres, regletes elèctriques entre altre que permeten millorar d'una forma senzilla l'ús de l'energia en el seu domicili.

Per aquest 2019, la Creu Roja vol arribar a ajudar més de 440 famílies, destinant prop de 53.000 €, per fer front a la pobresa energètica, amb mesures com els tallers d'estalvi energètic, assessoraments, entrega de kits o en casos greus, reparacions puntuals per millorar l'eficiència energètica.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86966_me-de250llar-vulnerable-gironine-vanrebre-uportdelacreurojacontralapobre-aenergetica-2.htm