logo
Imprimir
14-03-2019 | 07:59hs
•BAIX EMPORDà

Platja d'Aro inicia manteniment de les franges de 25 metres de prevenció de possibles incendis forestals a diverses urbanitzacions

L'acció es va iniciar el 2007 i de llavors ençà cada dos anys se'n fa un manteniment

L'Ajuntament de Castell-Platja d'Aro inicia dijous 14 de març de 2019 la urbanització Mas Ros els treballs d'obertura i manteniment de les franges de 25 metres de prevenció davant possibles incendis forestals a diverses urbanitzacions del municipi, zones verdes i nuclis urbans, d'acord amb el projecte tècnic del terme municipal, elaborat per la Diputació de Girona i aprovat en el Ple municipal de 21 de juny de 2017, dividit en dos grans blocs i anualitats.

En aquest any 2019 s'executa la primera part que inclou les urbanitzacions Mas Ros, Mont d'Aro-Los Pinos, Politur, Xicu Moner, Dalmau, La Gramoia i Vilar d'Aro; els nuclis urbans de Platja d'Aro i de S'Agaró, i també les zones verdes municipals incloses en aquest àmbit. Conjuntament suposa una intervenció de neteja en 55,43 hectàrees de franges perimetrals i en 20,67 hectàrees de zona verda i s'hi destina un pressupost de 126.408 euros, i ho desenvolupa l'empresa Alameda-Torrent SLU que hi treballarà fins a mitjans de maig, abans d'iniciar-se el període de màxim risc d'incendi. També se sol·licitarà subvenció al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació de la Generalitat de Catalunya. L'any 2020 s'executarà la segona part del projecte a les urbanitzacions Puig Romaní, les Suredes, Cim d'Aro, Mas Nou-Mas Semi i el nucli de Castell d'Aro; amb 59,98 hectàrees de franges perimetrals i 6,29 hectàrees de zona verda.

Aquests treballs es van realitzar per primera vegada el 2007, i de llavors ençà se n'ha fet manteniment cada dos anys (2009, 2011, 2013, 2015 i 2017), i ara s'actualitza l'actuació amb una nova aclarida de vegetació. D'acord amb els criteris marcats per la Generalitat de Catalunya en el Decret 123/2005 de mesures de prevenció dels incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana, en tots aquests espais s'hi obre o s'hi manté una franja de 25 metres que envolta les urbanitzacions, tallant tot el sotabosc i arbres per evitar la continuïtat vegetal tant horitzontal (entre capçades) com vertical (entre arbustos i arbres). Les restes vegetals més petites es trituren i la fusta amb un diàmetre superior a uns 10 cm es retira o s'apilona sobre el terreny en cas que el propietari en vulgui fer ús.

Aquesta acció forma part de l'ampli ventall d'accions preventives davant la possibilitat d'incendis forestals, endegades els últims anys, d'entre els que destaquen l'Agrupació de Defensa Forestal Gavarres Marítimes, l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil de Castell-Platja d'Aro, o l'aprovació i aplicació de l'ordenança municipal de Neteja, tancament de terrenys i solars, i pavimentació de voreres. També cal recordar els consells preventius i d'actuació que fa la Generalitat de Catalunya en cas d'incendis forestals que el Departament d'Interior recull i publica en els seu lloc web.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86964_platjadaroiniciamantenimentdele-frange-de25metre-deprevenciodepo-ible-incendi-fore-tal-adiver-e-urbanitzacion--1.htm