logo
Imprimir
13-03-2019 | 19:27hs
•LA SELVA

Arriba la primera edició del festival de gòspel de Vidreres

Del 3 al 5 de maig, Vidreres acollirà les actuacions dels millors grups de gòspel de Catalunya

Conscients que la música gòspel està en auge, des de la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vidreres han apostat fort per aquest gènere musical, i del 3 al 5 de maig es celebrarà la primera edició de festival de gòspel de Vidreres. L'objectiu d'aquest nou esdeveniment és portar a les millors formacions de panorama català per tal que els vidrerencs i vidrerenques puguin endinsar-se en el món gòspel.

Així doncs, del 3 al 5 de maig, Vidreres es convertirà en la capital catalana de la música gòspel. La formació Barcelona Gospel Messengers seran els encarregats d'inaugurar el festival amb una actuació que es farà el 3 de maig a les 9 de la nit. La banda catalana és coneguda per haver participat en el programa musical de TV3 'Oh, Happy Day'. De fet, aquell 2013 van ser finalistes del concurs després d'una dura competència. El 4 de maig serà el torn de Gospel Work Shop- Ramon Escalé (16h) i d'Esclat Gospel Singers (21h). Finalment, Gospelians tancaran la primera edició del festival de gospel de Vidreres amb un concert que es farà a les 12 del migdia.

El festival de gòspel serà una bona oportunitat per poder donar a conèixer un gènere musical que té molts seguidors arreu del món. Caracteritzada pel seu ritme alegre i dinàmic, la música gòspel va sorgir de les esglésies afroamericanes durant el segle XVIII i es va fer popular durant els anys 30 del segle XX. Arran de les divisions racials als Estats Units d'Amèrica, la música gòspel també va patir fractures. D'aquí que actualment trobem diverses varietats dins del gènere gòspel. El gòspel tradicional, black gospel, southern gospel, gospel choir, scriptures i himnes en són alguns exemples.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86944_arribalaprimeraediciodelfe-tivaldego-peldevidrere--1.htm