logo
Imprimir
12-03-2019 | 12:39hs
•LA SELVA

Rècord històric a la Gran Rua de la Ressaca del Carnaval de Tossa

Hi desfilaran prop de 1.600 persones de 30 colles que, a banda de Tossa, seran d'Olot, Santa Cristina d'Aro, Barcelona, Malgrat, Lloret, Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Massanes, Mollet del Vallès, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Esteve d'en Bas i Llagostera

El Carnaval de la Costa Brava Sud arriba aquest cap de setmana a la recta final amb la ja famosa "Ressaca del Carnaval" de Tossa. Així, divendres es portarà a terme una nova edició del sopar de Carnaval al Pavelló Municipal d'Esports. Aquesta activitat va néixer de la voluntat que entre les colles de Carnaval creïn vincles entre elles i, a més, puguin passar una bona estona totes plegades la vigília de la Gran Rua.

Tanmateix, dissabte, durant el matí, es portarà a terme "el Despertar de la Ressaca" amb una gran cercavila carnavalesca i el concurs de disfresses al carrer. Són activitats adreçades a tots els públics per venir a gaudir d'una gran diada carnavalesca a Tossa.

I a partir de les 16:30h, es portarà a terme la Gran Rua de la "Ressaca del Carnaval", amb sortida a Av. Ferran Agulló, passant per Av. Catalunya i acabant davant del parc de bombers. Tot seguit, es realitzarà el concurs de coreografia en el pavelló d'esports, el popular "Sambòdrom", únic a la Costa Brava. I posteriorment, "La Ressaca Final", un fi de festa a l'alçada de l'esdeveniment
amb l'entrega de tots els premis.

Finalment, diumenge a partir de les 17:00h. al pavelló es farà "La Ressaqueta", un concurs de disfresses infantils amb espectacle i xocolatada.

Ajuntament de Tossa de Mar

Enguany, a la Gran Rua hi haurà prop de 9.000 euros en premis repartits en les categories de "carrosses" (5 premis), "comparses" (5 premis), "escolars" (1 premi) i "individuals" (1 premi). Hi ha inscrites 30 colles, entre carrosses, comparses, escolars i individuals; i hi desfilaran prop de 1.600 persones de Santa Cristina d'Aro, Olot, Barcelona, Malgrat, Lloret, Pineda, Sant Feliu de Guíxols, Salt, Massanes, Mollet del Vallès, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Esteve d'en Bas, Llagostera i Tossa. Aquesta xifra provoca que, enguany, Tossa tingui el seu Carnaval més multitudinari i espectacular, amb 6 colles i 3 poblacions que participen per primera vegada a la "Ressaca del Carnaval".

El regidor de Festes, Ignasi Sallés, afirma que "seguim creixent any rere any amb més participació de colles que mai. La Ressaca del Carnaval s'ha convertit en el punt de trobada de les millors colles de comarques gironines i maresme". Sallés conclou que "estem especialment contents per la importància del jurat qualificador i per haver consolidat també el sambòdrom com a element distintiu únic a la Costa Brava".

Cal recordar que els Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa han impulsat un any més el Carnaval de la Costa Brava Sud, un projecte dels tres municipis engegat l'any 2012 que pretén promocionar conjuntament els seus carnavals i, en especial, les desfilades de carrosses i comparses. Així mateix, destacar també que l'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Tossa ha organitzat per vuitè any consecutiu la campanya gastronòmica "El Carnaval i la Cuina del Bacallà".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86824_recordhi-toricalagranruadelare-acadelcarnavaldeto-a-1.htm