logo
Imprimir
11-03-2019 | 14:58hs
•LA SELVA

Engega a Santa Coloma el procés perquè els ciutadans triïn el destí de 115.000 euros, dins els tercers pressupostos participatius

Des d'avui i fins al 31 de març es poden presentar propostes

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha iniciat el procés per a l'elaboració de la tercera edició dels pressupostos participatius municipals. Es tracta d'una iniciativa de participació ciutadana que permet que els ciutadans decideixin algunes de les inversions a realitzar al municipi, per un import de 115.000 euros.

La setmana passada ja es va fer una sessió informativa a la biblioteca Joan Vinyoli i, des de l'avui i fins al 31 de març, es poden fer arribar propostes a través d'un qüestionari que es pot trobar a la plana web de l'Ajuntament o amb la butlleta que hi ha al tríptic que s'ha distribuït a les llars. Aquesta s'ha de dipositar a les urnes que s'han instal·lat en diferents equipaments de Santa Coloma, com escoles, la llar de jubilats o el CAP. Entre l'abril i el juny es farà una validació tècnica de les propostes que s'han rebut i al juliol es farà un taller consistent en una jornada participativa en la qual s'escolliran les deu propostes que passen a la fase final de la votació.

El procés continuarà amb la votació final que es portarà a terme entre els mesos d'octubre i novembre i en el qual hi podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. La votació serà tant física com telemàtica. Els projectes més votats seran portats a terme al llarg de l'any 2020.

Les propostes que es presentin han de complir un seguit de condicions:

- Han de ser inversions d'interès públic que beneficiïn el conjunt del municipi i que no suposi un cost de manteniment més enllà de l'ordinari o impliqui la contractació de nou personal.

- Han de donar resposta a una necessitat concreta.

- L'Ajuntament ha de tenir competència sobre l'obra.

- Ha de ser tècnica i econòmicament viable.

- No pot contradir els plans municipals aprovats i han de respectar el marc jurídic legal.

- Queden descartades les propostes referents a donar subvencions o ajuts a entitats o col·lectius.

- No es poden superar els 115.000 euros de despesa.

Amb aquesta tercera edició dels pressupostos participatius, l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners referma la seva aposta per potenciar la participació ciutadana i la implicació dels veïns i les veïnes en la vida municipal.

Entre les propostes que s'han escollit en les anteriors edicions hi ha obres com la construcció d'una pista d'atletisme a la zona dels Saioners (56.500 euros), la instal·lació d'enllumenat al passeig de la Font Picant del Parc de Sant Salvador (35.200 euros) o la construcció d'un circuit per a bicicletes BMX i DIRT a Santa Coloma Residencial (45.770 euros).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86773_engegaa-antacolomaelproce-perqueel-ciutadan-triinelde-tide115000euro-din-el-tercer-pre-upo-to-participatiu--1.htm