logo
Imprimir
08-03-2019 | 10:37hs
•ACTUALITAT GIRONA

L’Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles), l’Escola Sagrada Família (Girona) i l’Escola Montserrat (Sarrià de Ter) guanyen la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE

A Girona, han participat 1.499 escolars de 17 centres educatius. A nivell estatal 144.296 estudiants han treballat per fer un esbarjo més obert, divers i per a tothom

L’Institut Pere Alsius i Torrent (Banyoles), l’Escola Sagrada Família (Girona) i l’Escola Montserrat (Sarrià de Ter) han estat seleccionats com a guanyadors de Girona en la 35 edició del Concurs Escolar del Grup Social ONCE que, en aquesta ocasió, ha convidat als docents i estudiants a aportar idees per convertir el temps de l'esbarjo en una oportunitat lúdica i educativa que no provoqui l'exclusió per raons de diversitat o discapacitat.

En aquesta edició han participat 1.499 alumnes de 17 centres educatius de Girona, sota la coordinació de 21 professionals de l'educació. A Catalunya han participat 13.301 alumnes de 193 centres educatius sota la coordinació de 254 professionals de l'educació.

Es tracta d'un programa de sensibilització educativa que va arrencar el passat mes d'octubre amb la intenció que l'aula treballi de manera activa el canvi d'actituds i l'actuació dels estudiants per mantenir una convivència respectuosa, especialment en aquest moment feliç del cole, el pati, evitant que es converteixi en el contrari.

L'hora de l'esbarjo sol durar entre 20 i 30 minuts. És el temps suficient perquè un estudiant se senti al marge dels seus iguals. Per això, aquest concurs busca que els centres percebin l'esbarjo com una part important del seu projecte educatiu i no com un simple parèntesi en la jornada lectiva. D'aquesta manera es pot convertir en una oportunitat educativa per a la inclusió i la diversió de tots i totes.

En el 35 concurs escolar del Grup Social ONCE, han participat els escolars dels centres educatius espanyols públics, concertats i privats, des de Primària fins a Batxillerat, a més d'Educació Especial i Formació Professional. Els estudiants de Primària i Especial han realitzat un cartell que reflecteix les seves pautes per a fomentar i reivindicar la diversitat i inclusió al pati, que va acompanyat d'una audiodescripció. Mentrestant, els escolars de l'ESO, FP i Batxillerat han gravat un videoclip musical, d'un minut de durada, amb un petit guió.

Cada grup o aula ha pujat a la pàgina web del concurs (www.concursoescolaronce.es) el seu treball en la categoria corresponent: A (3r, 4t d'Ed. Primària); B (5è i 6è d'Ed. Primària); C (Ed. Secundària i FP Bàsica); D (Batxillerat i Formació Professional Mitja i Superior), i E (Ed. Especial).

Els treballs seleccionats pel jurat de Girona per a cadascuna de les categories han estat:

CATEGORIA A: 3r i 4t de Primària

Col·legi:        Escola Montserrat

Curs:            3er. Primària A

Professor/a: Montse Asencio Durán

 

CATEGORIA B: 5è i 6è de Primària

Col·legi:       Escola Sagrada Família

Curs:            6è Primària A

Professor/a:     Sandra Cano Salvador

 

CATEGORIA C: ESO i FP Bàsica

Col·legi:        Institut Pere Alsius i Torrent

Curs:            4t. ESO A

Professor/a:     Joan Carol Tarrus

Aquests col·legis passaran a la següent fase, l'autonòmica. La resolució es coneixerà al mes d'abril. Els guanyadors absoluts d'aquesta edició, gaudiran durant un cap de setmana a Madrid del Campus 'Per mi i per tots els meus companys', en què viuran moments plens d'activitats i experiències innovadores, amb visites culturals i tallers.

El jurat de Girona ha estat format per Adrià Vila Pau, conseller de Consell territorial de l’ONCE a Catalunya; Xavier Vila, cap de l’àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Sonia Ruiz, secretària de l’Àrea de planificació i coordinació dels serveis territorials d’educació a Girona; Aleix Martí, director de TV Girona; Josep Pujols, Regidor d’educació i esports de l’Ajuntament de Girona i Laura Nadal, Professora itinerant del CRE ONCE Barcelona.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86650_lin-titutpereal-iu-itorrentbanyole-le-cola-agradafamiliagironaile-colamont-errat-arriadeterguanyenla35ediciodelconcur-e-colardelgrup-ocialonce-2.htm