logo
Imprimir
07-03-2019 | 15:52hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona commemora el Dia Internacional de les Dones amb una trentena d'activitats al llarg del mes

La Biblioteca Just Casero batejarà el 22 de març una sala de l'equipament amb el nom de la periodista i escriptora Marina Ginestà

Girona commemorarà el Dia Internacional de les Dones, que té lloc demà, dia 8 de març, amb una trentena d'activitats que se celebraran al llarg del mes. L'Ajuntament de Girona, el Consell Municipal d'Igualtat de Gènere, la Xarxa Dones Girona i l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya són les entitats impulsores de la programació d'actes.

La concentració unitària de demà a les 19 h a la plaça de l'U d'Octubre, la setena Jornada de l'Esport Femení aquest diumenge o la descoberta de la placa del Casal de la Dona al jardí de la Infància el dilluns 18 de març són algunes de les activitats més destacades de la commemoració.

A més, la Biblioteca Just Casero batejarà l'espai polivalent de l'equipament cultural amb el nom de la periodista i escriptora Marina Ginestà. L'acte es farà el divendres 22 de març a les 20 h i comptarà amb la intervenció de la historiadora Mary Nash. Ginestà va destacar pel seu intens compromís polític amb la Segona República i l'entorn de les dones durant la Guerra Civil. La xerrada de Nash se centrarà en el protagonisme de les dones republicanes a la rereguarda i les milicianes als fronts de guerra.

L'acte servirà de tancament a una programació elaborada per la Comissió de Gènere de Pont Major, que porta un any de recorregut, formada de manera activa per la Biblioteca Just M. Casero, el Centre Cívic Pont Major i els serveis socials del barri.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86594_gironacommemoraeldiainternacionaldele-done-ambunatrentenadactivitat-alllargdelme--2.htm