logo
Imprimir
07-03-2019 | 14:41hs
•LA SELVA

Balliu i Nogué donen suport a l'impulsor del Projecte Camina

El veí de Sils, Joan Molina, recorrerà 5.000 quilòmetres per recaptar diners per a la distròfia muscular degenerativa, la malaltia de Duchenne

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu i el vicepresident del Consell Comarcal de la Selva i alcalde de Sils, Martí Nogué van donar suport a l'impulsor del Projecte Camina, Joan Molina, veí de Sils Joan Molina, en la seva sortida des de l'Ajuntament de Girona. A més de Balliu i Nogué també hi havia el tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Girona, Eduard Berloso i un grup de representants de l'Associació Caminar por la Solidaridad, que van acompanyar en Joan Molina fins a Sarrià de Ter.

L'impulsor del Projecte Camina ha emprès un nou repte solidari que consistirà a caminar des de Girona fins a Nordkapp, una població situada al nord de Noruega, en el punt més septentrional d'Europa.

Tal com ell mateix va explicar en la seva sortida, el seu equip és "d'autosuficiència". Molina marxa amb els diners justos, un llibre de ruta i una tenda de campanya.
Les dues poblacions estan separades per 5.000 quilòmetres que Molina farà a peu i en solitari, travessant països com França, Alemanya, Dinamarca o tot Noruega.
La missió de la travessa és aconseguir fons per finançar la investigació i orientar-los a la cura de la distròfia muscular en la unitat de patologia neuromuscular de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Aquest trastorn genètic debilita de forma progressiva els músculs del cos, comporta la pèrdua gradual de mobilitat i l'expectativa de vida dels nens i joves afectats, de mitjana, està entre els 25 i 30 anys.

Joan Molina recorda que tots els donatius, petits o grans, són un gra de sorra molt important per assolir la fita que s'ha proposat.
Des de l'any 2005, Joan Molina s'ha embarcat en diferents projectes que combinen la solidaritat amb l'esport. A tall d'exemple, també ha recaptat fons per a la lluita contra el càncer, i l'any 2017, va participar, per primer cop, a la Transpirinenca Social i Solidària caminant des del País Basc fins a la Costa Brava.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86588_balliuinoguedonen-uportalimpul-ordelprojectecamina-2.htm