logo
Imprimir
06-03-2019 | 17:34hs
•ACTUALITAT GIRONA

Cinc projeccions sobre proeses alpinistes formen la programació de la 23a edició del Cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura del GEiEG

Les activitats tindran lloc als Cinemes OCine de Girona del 7 de març al 4 d'abril

El tinent d'alcaldia i regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el president del Grup Excursionista i Esportiu Gironí (GEiEG), Francesc Cayuela, i l'esportista Jordi Gamito han presentat aquest matí la 23a edició del cicle d'Audiovisuals de Muntanya i Aventura, que se celebrarà als Cinemes OCine de Girona del 7 de març al 4 d'abril.

Les projeccions, relacionades amb el món de l'alpinisme, tindran lloc cada dijous del mes de març i el primer d'abril, a les vuit del vespre. El cicle començarà el dijous 7 de març amb la projecció Sin nada para el camino de vuelta, un curt documental del mateix Jordi Gamito en què el trail runner explicarà el seu dia a dia i com certs esdeveniments vitals van fer-li canviar la manera d'afrontar els reptes. El dijous 14 de març serà el torn de Las 7 cumbres, sobre l'ascens de l'escaladora Rosa Fernández als set cims més alts del món. El 21 de març es projectarà ¿Por qué hacemos esto?, de Carlos Llerandi, una gravació de ski i freeride per la Vall d'Aran i Margalef i d'alpinisme a Chamonix (França) i Courmayeur (Itàlia).

Seguirà el cicle el documental Chaining deam peaks, que es podrà veure el 28 de març i que narrarà l'aventura de trail, bicicleta i alpinisme de Genís Zapater per les muntanyes més emblemàtiques dels Alps. El cicle es tancarà el 4 d'abril amb la pel·lícula This mountain life, de Grant Baldwin, on la Martina i la seva mare Tania, de 60 anys, s'embarquen en una aventura de 6 mesos i 2.300 km fins a Alaska a través de les muntanyes. La peça va rebre el Premi BBVA al millor film de muntanya i el Premi FEEC a la millor fotografia l'any 2018.

"La ciutat de Girona és referent en el món de l'esport masculí i femení entre altres raons perquè hi ha entitats com el GEiEG que fomenten els valors de l'esport, que entenen la pràctica esportiva com una activitat cultural i que desperten l'interès pel sector entre la ciutadania", ha destacat el regidor Carles Ribas.

El cicle està organitzat pel GEiEG i compta amb el suport de l'Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona, la Generalitat de Catalunya, EsportCat i la Federció d'Entitats Excursionistes de Catalunya.
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86533_cincprojeccion-obreproe-e-alpini-te-formenlaprogramaciodela23aediciodelcicledaudiovi-ual-demuntanyaiaventuradelgeieg-1.htm