logo
Imprimir
26-02-2019 | 18:04hs
•BESALú, VILA COMTAL

Besalú convida a conèixer el seu passat jueu aquest cap de setmana

El "Besalú, ciutat jueva" proposa un mercat artesanal i visites guiades i teatralitzades

El llegat jueu de Besalú tornarà a brillar aquest cap de setmana en una nova edició del "Besalú, ciutat jueva", la proposta que combina el vessant lúdic i cultural per conèixer a fons el patrimoni de la vila gironina. Durant els dos dies hi haurà visites guiades tant al matí com a la tarda per divulgar la història del municipi i la comunitat jueva, a més d'un mercat amb productes d'artesania al call.

La responsable de l'Oficina de Turisme de Besalú, Lourdes Sibecas, assenyala que es proposen dos tipus de visites que canvien una mica respecte a altres edicions del "Besalú, ciutat jueva", el que permet que puguin repetir persones que hi hagin assistit els anys anteriors. El perfil dels visitants, explica Sibecas, és sobretot gent de l'entorn de l'àrea metropolitana de Barcelona, però també hi ha molts gironins que cada any aprofiten l'esdeveniment per conèixer millor el patrimoni besaluenc.

La primera activitat, prevista per les 12 del migdia del dissabte i del diumenge, és la visita guiada teatralitzada "El món jueu" per descobrir el call jueu i reviure el passat de la vila a través de personatges. Està especialment enfocada a les famílies, ja que els personatges fan més amè el recorregut.

Pel que fa a la segona, està prevista per les 5.30 de la tarda, també dels dos dies. Es titula un "Passeig pel call" i el preu és de 3,35 euros per persona, però gratuït pels menors de 12 anys.

Es poden fer reserves i demanar més informació a l'Oficina de Turisme de Besalú, si bé els interessats també es poden inscriure a les visites el mateix dia.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/86035_be-aluconvidaaconeixerel-eupa-atjueuaque-tcapde-etmana-1.htm