logo
Imprimir
22-02-2019 | 20:19hs
•ALT EMPORDà

El president de la Generalitat Quim Torra ret homenatge als exiliats republicans al MUME de la Jonquera

Aquest divendres a la tarda, Quim Torra ha visitat les exposicions del Museu Memorial de l'Exili, juntament amb l'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, i el director del museu, Jordi Font

El president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, s'ha desplaçat avui, divendres 22 de febrer, a la Jonquera per visitar el Museu Memorial de l'Exili (MUME). Ho ha fet acompanyat de l'alcaldessa, Sònia Martínez, i del director del MUME, Jordi Font. Quim Torra ha visitat l'exposició permanent, dedicada a l'exili republicà del 1939. També ha recorregut l'exposició temporal "A nation in retreat" que, a partir del fotoperiodisme de l'època, documenta dia a dia, des del gener de 1939 fins al febrer del mateix any, els diversos escenaris de la retirada republicana de camí cap a França.

Sònia Martínez ha volgut agrair la visita del president, tot destacant que "és la primera vegada que Torra assisteix al MUME com a President de la Generalitat, i això és un autèntic honor per a nosaltres". En acabar, Torra ha signat el llibre de visites del museu.

L'assistència del president està emmarcada en la commemoració del 80è aniversari de l'inici del gran èxode republicà. Durant el matí, Torra ha realitzat una visita conjunta amb el lehendakari Ibarretxe al municipi alt-empordanès d'Agullana, on han rememorat el camí a l'exili que van fer junts el president Lluís Companys i el lehendakari José Antonio Aguirre.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85874_elpre-identdelageneralitatquimtorrarethomenatgeal-exiliat-republican-almumedelajonquera-2.htm