logo
Imprimir
20-02-2019 | 20:40hs
•BAIX EMPORDà

Gran Rua de Carrosses i Comparses, dissabte 2 de març amb més de 8.000 euros en premis

El Carnaval de Platja d’Aro es desenvoluparà del 23 de febrer al 6 de març

El 42è Carnaval de Platja d’Aro es desenvoluparà del 23 de febrer al 6 de març de 2018 amb una vintena d’activitats amb el carrer com a escenari principal, on s’hi faran tres quartes parts del programa. La regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro i la Federació de Colles de Carnaval mantenen l’aposta per un carnaval popular i familiar, on només quatre activitats són de pagament, i a preus populars. El cartell promocional és una proposa de l’artista gràfic Nyaki Xarnach, que juga amb una de les imatges més habituals de les xarxes socials fins a donar-li un toc carnavalesc. Les principals novetats d’enguany es concentren en la jornada de Dijous Gras, 28 de febrer, amb la l’emissió en directe i de cara al públic del programa La Segona Hora de RAC1, conduït per Quim Morales des de la Sala d’Actes de l’Ajuntament (13-14 h) i la recuperació del Ball de la Dona, ara anomenat 2.0, al Palau d’Esports i Congressos (23 h) amb l’actuació del Grup Cayena i l’Orquestra Di-Versiones (entrada: 9 euros, aforament limitat, adreçat a majors de 16 anys).


La Gran Rua de Carrosses i Comparses és dissabte 3 de març, amb format desdoblat: al matí desfilen una desena de colles -en format d’exhibició, fora de concurs- (11 h), i a la tarda 65 colles més -que opten també a premi- (16 h). La Gran Rua reparteix més de 8.000 euros en premis, per als cinc primers classificats en cinc categories: Carrossa Gran, Carrossa Petita, Comparsa, Disfressa i Colles Locals; i també guardó únic per a la Millor Colla Debutant. Més enllà de les colles procedents de diversos punts de les comarques de Girona, també hi participen les colles dels Reis Carnestoltes de Castell-Platja d’Aro, i dels carnavals agermanats de Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d’Aro, però fora de concurs. El lliurament de premis és el mateix dia, a partir de la mitjanit en el marc del ball de Carnaval al Palau d’Esports i Congressos amb la música del conjunt Wasa.

Prèviament, l’activitat s’inicia dissabte 23 de febrer amb el Sopar de Colles de Carnaval (21 h), obert a tothom i amb la presència i participació dels Reis Carnestoltes d’anys anteriors; i tot seguit (23 h), l’espectacle còmic, coreogràfic i musical de presentació de cadascuna de les colles del municipi, obert a tothom (23 h). L’endemà, diumenge 24 de febrer se celebra la desfilada infantil a S’Agaró, animada per Soy La Fiesta (11 h) i el Canvi d’Atributs entre els Carnestoltes de l’any passat amb els d’enguany amb una comitiva de totes les Colles Locals (17 h) i que té el seu punt culminant una hora més tard (18 h), moment en que començarà el regnat de Mis Soni, Reina dels Collonuts Gelats Que A Tots Us Deixarà Bocabadats i d’Àlex, Rei dels Collonuts, De Les nits i Les Matinades Que A Totes Us Deixarà Gelades; de la Colla Els Collonuts. Com a fi de festa la jornada hi haurà concert de rumba catalana i cremat popular.

Les cercaviles de les dues Llars d’Infants Municipals són dimecres 27 de febrer (11 h), i també la botifarrada popular i disco mòbil (21 h). L’endemà, Dijous Gras, jornada festiva al municipi, s’inaugura amb el pregó de Ses Majestats Carnestoltes des del balcó de l’Ajuntament (12 h), i continua amb l’emissió en directe de La Segona Hora de RAC1 (13-14 h), l’arrossada popular i disco mòbil per a un miler de comensals (14 h) al Palau d’Esports i Congressos on també s’hi farà el Ball de la Dona 2.0 (23 h). Diumenge 3 de març, l’endemà de la Gran Rua de Carrosses i Comparses les activitats prenen el carrer amb els jocs gegants de Jugantots (11-14 h), Rua de Colles Locals a Castell d’Aro (12 h), animació musical de carrer amb Bufant Fort Street Band (12h) i l’espectacle El Petit Lilo amb Actua Produccions (17 h). L’Enterrament de la Sardina, dimecres 6 de març (19.30 h), amb la tradicional concentració, cercavila i sardinada popular clou els actes de Carnaval al municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85706_granruadecarro-e-icompar-e-di-abte2demarcambme-de8000euro-enpremi--2.htm