logo
Imprimir
18-02-2019 | 14:45hs
•LA SELVA

La gala de lliurament de premis posa el punt i final a la segona mostra de curtmetratges del projecte #itutambé, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva

La gala de lliurament de premis posa el punt i final a la segona mostra de curtmetratges del projecte #itutambé, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva

El teatre La Societat de Maçanet de la Selva va acollir la segona Mostra de Curtmetratges del projecte #itutambé el passat divendres 15 de febrer. La mostra té com a objectiu presentar els treballs audiovisuals que han realitzat els joves de set urbanitzacions de la comarca de la Selva en el marc del projecte #itutambé, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva. El vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, Martí Nogué, i el conseller de Benestar Social, Pere Garriga, van posar en relleu el poder aglutinador del projecte #itutambé.

L’acte va tenir tots els ingredients d’una gala de lliurament de premis amb photocall i catifa vermella inclosa. Durant la gala de lliurament de premis es van exhibir el set curtmetratges participants. Partit i controvèrsies de Riells i Viabrea, Soy y seré de la urbanització Can Fornaca de Riudarenes, Minutos contados de la urbanització Riuclar de Massanes, Paranormal activity de la urbanització Montbarbat de Maçanet de la Selva, Gran hermano de la urbanització Vallcanera de Sils, The rules of a murder de la urbanització Aiguaviva Park de Vidreres i En otro mundo de la urbanització Santa Coloma Residencial de Santa Coloma de Farners. En el desenvolupament del projecte d'aquest any hi han col·laborat els mateixos ajuntaments que participen en el projecte, les associacions de veïns i altres entitats de les urbanitzacions.

Un cop finalitzat el visionament de tots els curtmetratges es va donar pas a l’entrega de premis, consistents en un diploma i una entrada de cinema per a tots els premiats. El curtmetratge Partit i controvèrsies de Riells i Viabrea es va endur el premi a millors diàlegs. Soy y seré de Riudarenes, a la millor historia. El premi a la millor interpretació va ser per Gran hermano de Sils i el guardó per al gènere més treballat, per a The rules of a murder de Vidreres. El premi a la millor posada en escena se'l va endur Minutos contados de Massanes. El premi a l’originalitat va ser per a En otro mundo de Santa Coloma de Farners i els millors efectes especials, per a Paranormal activity de Maçanet de la Selva. Com a novetat d’aquesta segona edició destacava la creació d’un guardó especial al millor dels curtmetratges patrocinat per La Selva TV. Els gerents del canal digital de referència a la comarca, Miquel Tomàs i David Molero, van entregar el premi als membres de l’equip de The rules of a murder.

A banda del guardó els premiats també van guanyar unes entrades per a Aventuring el parc temàtic de turisme actiu de Massanes.
La regidora de Joventut i Ensenyament de l’Ajuntament de Maçanet de la Selva,Natàlia Figueras, va tancar l’acte agraint als joves la feina realitzada en l’elaboració dels curtmetratges d’aquesta segona edició del projecte #itutambé.

El projecte #itutambé s’ha desenvolupat a set urbanitzacions de la comarca de la Selva, amb la idea de dinamitzar aquests espais -sovint allunyats del nucli urbà- i de crear xarxa social. El projecte incloïa un treball comunitari previ que s’ha traduït en reunions i contactes amb la xarxa social del municipi: tècnics de joventut, associació de veïns, joves, serveis socials, regidors, entitats, etc. El fruit d'aquest treball comunitari són les activitats i els tallers proposats per la mateixa xarxa del municipi, que en aquest cas han donat com a  resultat els curtmetratges.

Aquesta iniciativa la finança la Secretaria de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya i la coordina el Departament del Pla d'Inclusió i Ciutadania de l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal de la Selva.

Dades dels premis #itutambé

Premi als millors diàlegs Partit i controversies Riells i Viabrea
Premi a la millor Historia Soy y Serè Riudarenes Can Fornaca
Premi a la millor interpretació Gran Hemano Vallcanera Sils
Premi al gènere mes treballat The Rules of a murder Aigaviva park Vidreres
Premi a la posada en escena Minutos contados Riuclar Massanes
Premi al més original En otro mundo Santa coloma residencial snta Col Farners
Premi millors efectes especials Paranormal activity Monbarbat Maçanet de la Selva




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85527_lagaladelliuramentdepremi-po-aelpuntifinalala-egonamo-tradecurtmetratge-delprojecteitutambequeimpul-aelcon-ellcomarcaldela-elva-1.htm