logo
Imprimir
18-02-2019 | 09:30hs
•EL RIPOLLèS

Ripoll tram de la flama de la Llengua Catalana

La flama passarà la nit del dimarts al dimecres al peveter del Museu Etnogràfic

La Flama de la Llengua Catalana s'ha encès per 50ena vegada aquest cap de setmana a Prada de Conflent. Aquesta activitat, organitzada ininterrompudament des de 1969 per entitats i clubs excursionistes de la FEEC, vol refermar la voluntat d'un poble per mantenir ben viva la llengua catalana tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. L'activitat consisteix a renovar anualment la simbòlica Flama de la Llengua Catalana, que crema a l'atri de la basílica de la Mare de Déu de Montserrat sota el lema: "L'encengué la fe, la portà l'esforç i la manté la voluntat d'un poble".

Enguany, i aprofitant el 50è aniversari d'aquesta efemèride, es vol recuperar l'esperit original de la primera renovació i tornar a fer el recorregut original, sempre caminant, que va fer la Flama ara fa cinc dècades: des de Prada a Montserrat aprofitant al màxim els GR per tal que hi hagi els mínims trams de carretera possibles. Una distància que s'ha dividit en 7 trams i en la que Ripoll i té un paper destacat el dia 19 de febrer quan la Flama i farà parada. La rebuda serà a partir de les 7 de la tarda davant el Museu Etnogràfic, on es deixarà la flama encesa tota la nit per partir l'endemà cap a la Gleva.

El dia 24 de febrer arribarà a Montserrat , on es fondrà amb la Flama encesa també ahir mateix a Tossal del Rei, al País Valencià. La celebració culminarà amb un acte protocol·lari i una festa de cultura tradicional a la plaça.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85500_ripolltramdelaflamadelallenguacatalana-1.htm