logo
Imprimir
12-02-2019 | 09:06hs
•BAIX EMPORDà

6è concurs internacional de projectes fotogràfics 'Educant La Mirada' a Platja d'Aro

Participació oberta fins al 31 de març amb una dotació global de 5.250 euros en premis

Sisena edició del concurs internacional de projectes fotogràfics Educant La Mirada 2019, convocat per la Biblioteca Municipal Mercè Rodoreda de Castell-Platja d'Aro i l'Associació Fotogràfica Educant La Mirada, amb motiu de la sisena edició de les Jornades Fotogràfiques de Platja d'Aro, enguany del 7 al 9 de juny, amb un conjunt de seminaris, tallers, activitats complementàries a l'entorn del món de les instantànies. La participació al concurs, dotat amb 5.250 euros en premis, i que l'any passat va rebre més de 500 propostes de 44 països, ja és oberta i cal vehicular-la, fins al 31 de març, mitjançant el lloc web www.fotoplatjadaro.com.

Poden presentar-hi fins a dos projectes autors tant nacionals com internacionals, professionals o amateurs, individualment o com a col·lectiu, amb propostes amb capacitat de sorprendre, emocionar i traslladar una visió pròpia del seu món personal o del que els envolta. El tema i la temàtica és lliure, així com la tècnica aplicada, i també estan permeses tot tipus de manipulacions i hibridacions amb l'únic requisit que les imatges hagin estat preses amb un aparell fotogràfic o dispositiu amb càmera i que es puguin imprimir en qualitat fotogràfica en un DINA4 (mínim de 3600 px pel costat llarg). Els projectes han de contenir de 6 a 12 imatges i una part documental (dades de l'autor; antecedents dels creadors/es; i títol, definició, explicació i motivacions del projecte).

El 21 de maig d'enguany es farà pública la selecció de 10 finalistes, i divendres 7 de juny, tot coincidint amb l'inici de les jornades Fotoplatjadaro es donaran a conèixer els guanyadors dels guardons: 1r, 2n i 3r Premi (2.000 euros, 1.000 euros i 500 euros, respectivament), Premi Autor Jove -menys de 35 anys- (1.000 euros) i Premi Autor Local -resident a les comarques de Girona- (750 euros). Cada autor/a només pot assolir un premi; i els guardonats amb el premi Jove i Local tindran la possibilitat de rebre suport i acompanyament en l'evolució i creixement del projecte presentat mitjançant el programa Fàbrica de Creació de Fotografia de Castell-Platja d'Aro.

A més a més, una selecció de les creacions dels autors guardonats i finalistes formaran part d'una exposició pública durant el mes de juny a les sales d'art de la Masia Bas de Platja d'Aro, i d'un catàleg commemoratiu editat per l'Ajuntament amb motiu de la mostra, que s'inaugurarà també tot coincidint amb les Jornades Fotogràfiques 2019, en unes diades on hi són presents com a docents o dinamitzadors, noms nacionals i internacionals de prestigi dins el món de la fotografia, que ofereixen durant tres dies un programa que combina teòrica i pràctica, amb espais lúdics i reflexius, oberts a tant a fotògrafs aficionats, com semi professionals o professionals.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85144_6econcur-internacionaldeprojecte-fotografic-educantlamiradaaplatjadaro-1.htm