logo
Imprimir
08-02-2019 | 20:14hs
•ACTUALITAT GIRONA

Girona engega un nou projecte per a infants als barris de Girona Est basat en la música

“Música a l’Est” és una iniciativa de l’Ajuntament de Girona, el Black Music Festival i la Casa de Música del Gironès que utilitza la formació musical com a eina de canvi, transmissió de valors i creixement personal

Els infants dels barris de Girona Est compten amb un nou projecte de cohesió social que, des del passat mes de novembre, els permet créixer interiorment a través de la música. El Black Music Festival i la Casa de Música del Gironès van engegar aquest curs 2018-19 l’activitat “Música a l’Est” amb l’objectiu d’utilitzar la formació musical com a eina de canvi, transmissió de valors i transformació personal. Gràcies a aquesta iniciativa, fins a onze  nens i nenes d’entre 7 i 12 anys dels barris de Mas Ramada, Vila-Roja, Font de la Pólvora i Grup Sant Daniel poden aprendre música de la mà de la Black Music Big Band.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que “aquesta iniciativa és una fórmula extraordinària per generar igualtat d’oportunitats a tota la gent de la nostra ciutat” i ha volgut agrair la feina de les organitzacions i persones que hi han contribuït, especialment la de les famílies que, segons ha dit, “fan un esforç perquè saben que aquí es treballa més que la música i s'adonen que lluitar pels valors és molt important”.

El projecte “Música a l’Est” és una activitat d’educació no formal o extraescolar que introdueix l’alumnat als recursos imprescindibles per poder tocar en un grup musical o en una gran companyia de big band. De fet, tot el professorat forma part alhora de la Black Music Big Band, per la qual cosa, a banda de rebre formació sobre llenguatge i expressió musical i sobre cant, els nens i nenes participants aprenen a tocar algun instrument dels que integren aquest tipus de bandes, és a dir, el saxo, la trompeta, el trombó, el baix elèctric, la guitarra, el piano o la bateria.

A través d’una metodologia moderna i de molta pràctica, la idea és sensibilitzar, educar i despertar la curiositat per la música i els seus diferents estils a l’alumnat, de manera que un cop assolit un cert nivell pugui posar en pràctica i fusionar aquest aprenentatge amb altres projectes musicals com el de la Black Music Big Band Junior o, fins i tot, el de la Black Music Big Band.

Les classes es fan a l’escola Sagrada Família del barri de Vila-Roja i l’alumnat pot fer ús dels instruments del projecte durant tot l’any. En el cas de la bateria i del piano, que no es poden transportar, el centre Cívic Onyar ha habilitat un espai amb aquests instruments perquè els infants puguin practicar sempre que el centre és obert.

A banda del Black Music Festival i la Casa de Música del Gironès, organitzadores de la iniciativa, el projecte ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Girona i d’altres organitzacions públiques i privades, i amb la col·laboració dels centres educatius i socials del Sector Est. Per això també han participat a l’acte de presentació de “Música a l’Est” el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l’Ajuntament de Girona, Carles Ribas; el conseller delegat de Marlex Human Capital, Jaume Sanabras; el director del Black Music Festival, Pau Marqués; el director de la Black Music Big Band, Adrià Bauzó, i el director de la Casa de la Música del Gironès, Jordi Planagumà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/85033_gironaengegaunnouprojecteperainfant-al-barri-degironae-tba-atenlamu-ica-1.htm