logo
Imprimir
28-01-2019 | 21:50hs
•LA SELVA

Santa Coloma aprova el canvi de nom de la plaça de l'Ajuntament per la de l'1 d'Octubre

Durant el ple ordinari, el consistori també ha condemnat les detencions del passat 16 de gener per part de la Policia Nacional

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha aprovat la modificació de la nomenclatura de la plaça de l'Ajuntament, i a partir d'ara es dirà plaça 1 d'Octubre. La proposta, que ha estat aprovada per majoria absoluta, partia de l'acord de ple del passat mes de setembre. I després de fer un referèndum municipal en el qual hi han votat 800 persones, finalment s'ha decidit que l'actual plaça de l'Ajuntament canviï de nom per commemorar els fets de l'1 d'octubre del 2017. En aquest sentit, l'alcalde de Santa Coloma de Farners ha agraït la participació ciutadana i no ha descartat fer més votacions d'aquesta tipologia.

Un altre dels temes tractats durant el ple ordinari del mes de gener han estat les detencions que van tenir lloc el passat 16 de gener a les comarques gironines. En aquest cas, 15 dels 16 regidors presents a la sessió plenària han rebutjat l'actuació de la Policia Nacional. Sense cap mena de dubte, el primer ple del 2019 ha estat marcada per aquestes votacions de caire ideològic i amb el 'procés' de rerefons. Per últim, l'alcalde Joan Martí ha volgut recordar l'èxit dels actes celebrats durant les festes nadalenques. En aquest sentit, l'alcalde colomenc ha elogiat el funcionament dels Pastorets, que per segon any consecutiu ha comptat amb la participació de diverses entitats teatrals del municipi.

Ja a la part final de la sessió plenària, Joan Martí ha repassat altres qüestions d'actualitat que afecten el municipi. I evidentment s'ha recordat la presència del president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra a la Missa del Pare Pelegrí que es va fer el passat 20 de gener. I és que cal recordar que el president català és fill de Santa Coloma de Farners, i com a tal, no es va voler perdre l'arribada del Pelegrí 2019 provinent de Tossa de Mar.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/84374_-antacolomaaprovaelcanvidenomdelaplacadelajuntamentperladel1doctubre-1.htm