logo
Imprimir
16-01-2019 | 18:31hs
•ALT EMPORDà

La Festa Major de Sant Vicenç de Llançà ja treu el cap

L'esdeveniment arriba carregat d'activitats i propostes per a tots els gustos i públics

El municipi de Llançà ja ho té tot llest per acollir a partir de divendres, dia 18, i fins dimarts, dia 22, la Festa Major de Sant Vicenç, un esdeveniment que com ja és tradició arribarà a la localitat costanera en forma d'un cartell farcit d'activitats per a tots els públics.

El tret de sortida d'aquest dissabte comptarà amb diverses propostes: des de l'entrega de la Beca Coll-Alcocer (17.30h, a la Sala de conferències de la Casa de Cultura) o la presentació de l'auca 'Llançà' obra de Josep Malats (18h, a la sala d'actes de la Casa de Cultura) fins al tradicional pregó de Festa Major, a càrrec de l'actriu i escriptora Àngels Bassas (19.30h, a la sala de conferències de la Casa de Cultura) fins a la presentació del llibre 'La vida té aquestes coses' de la mateixa Bassas (19.30h, també a la sala de conferències de la Casa de Cultura). Al vespre, per la seva banda, hi haurà la segona edició del Ktatonic Fest, el festival de música alternativa de Llançà (a partir de les 20h a l'envelat), mentre que la sala d'actes de la Casa de Cultura acollirà la presentació i la benvinguda de les pubilles i hereus (20.30h).

El dissabte dia 19 de gener, per la seva banda, al matí hi haurà l'espectacle infantil 'The Passat Cösmix' (11h, a la sala d'actes de la Casa de Cultura), mentre que al migdia La Principal de la Bisbal oferirà sardanes a la Plaça Major (12h) i la sala d'exposicions de la Casa de Cultura esdevindrà l'escenari de la inauguració de l'exposició '100 anys de força, alegria i coratge' (13h, oberta fins al 3 de març). A la tarda, els més menuts podran gaudir amb el retorn dels 'Jocs de Sant Vicenç', que es faran a la plaça Major (16h) amb una cursa infantil; poc després, Els Tambors del Cap de Creus amenitzaran una cercavila (17h, a la plaça Major) mentre que a l'envelat (18h) es farà el Concert de Festa Major amb l'orquestra La Principal de la Bisbal, un acte en el qual també es proclamaran els nous representants del Pubillatge 2019. Ja a la nit, els Diables de l'Onyar faran el Correfoc (21.30h, a la plaça Major i entorns), mentre que a l'envelat els qui tinguin més ganes de ballar podran gaudir amb el grup de versions Overdose Band i, tot seguit, amb 'Sarau Discomòbil'.

Durant la jornada dominical, les activitats s'iniciaran amb una matinal de tir de precisió i tirada al plat (a partir de les 9h, al camp de tir 'El Molí'), mentre que a l'Església Parroquial de Sant Vicenç es farà la missa solemne en honor del sant (11h). Al migdia, la sala d'actes de la Casa de Cultura acollirà el segon concurs de cuina (12h) amb la participació, entre d'altres, del conegut xef Paco Pérez del restaurant Miramar. A la tarda, l'actor Joan Pera protagonitzarà l'obra 'Joan Pera, Capri' a la sala d'actes de la Casa de Cultura (18h, 10 euros l'entrada).

El dilluns 21, d'altra banda, es podrà gaudir d'inflables i altres al·licients per als més petits (a partir de les 11h i durant tot el dia al gimnàs de l'INS), menter que l'orquestra Saturno posarà ritme a la tarda amb el Concert de Festa Major, l'acte previ al Ball de Festa Major (17h, a l'envelat). Finalment, es projectarà el film 'Los increíbles 2' a la sala d'actes de la Casa de Cultura (18h).

El darrer dia de la festivitat, el dimarts 22, també estarà farcit d'actes i propostes: una missa solemne en honor del sant i el Cant dels Goigs, a més de la benedicció dels animals (11h, a l'Església Parroquial de Sant Vicenç); música i inflables (a partir de les 11h i durant tot el dia, al gimnàs de l'INS); sardanes amb la Cobla Ciutat de Girona (12h, a la plaça Major); la 8a Botifarrada Popular (12h, a la plaça Major); la Festa de les Llances i un concert a càrrec de Susanna del Sac (17h, a la sala d'actes de la Casa de Cultura), i un partit de futbol entre el CE Llançà i la UE Olot (19.30h, al Camp Municipal d'Esports).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/83633_lafe-tamajorde-antvicencdellancajatreuelcap-1.htm