logo
Imprimir
15-01-2019 | 18:28hs
•LA SELVA

Tossa de Mar coneixerà el nom del Pare Pelegrí aquest diumenge

Com cada 20 de gener es farà un pelegrinatge fins a l'ermita de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners

Els inicis d'any a Tossa de Mar sempre són especials. I a mesura que s'acosta el 20 de gener, aquest municipi de la Costa Brava es prepara per complir el Vot del Poble, i escollir el nou Pare Pelegrí.

La tradició diu que pels volts del 1400, Tossa de Mar va veure com la Pesta Negra acabava amb la vida de molts dels seus habitants. Tot va canviar el dia que una dona, que fugia cap a Llagostera, es va trobar a un home que li va assegurar que tenia la solució: tornar a Tossa, buscar una imatge d'un sant que trobarien amagada sota l'escala del campanar, matar un xai i esquarterar-lo i finalment, penjar la seva pell damunt d'una torre ben alta.

Després, havien de caminar cap a la direcció del costat que ennegrís el xai per portar la imatge a la primera capella de sant que trobessin. El lloc va ser la capella de l'ermita de Sant Sebastià de Santa Coloma de Farners. Des d'aleshores, cada 20 de gener, Tossa de Mar compleix la promesa i realitza el pelegrinatge cap a la capital de la comarca de la Selva.

Per tant, aquest diumenge, toca complir el ritual. La jornada començarà a les 7 del matí amb la missa del Cantar que té lloc a la capella de Sant Sebastià. Abans d'iniciar la celebració, el rector ha d'escollir el Pare Pelegrí, que serà l'encarregat de liderar el pelegrinatge cap a Santa Coloma de Farners.

El trajecte, que es realitza el mateix 20 de gener, té una durada de 80 quilòmetres -anada i tornada- i en aquest, el Pare Pelegrí és acompanyat per un miler de persones. L'elecció del Pare Pelegrí és secret, i de fet, per ser l'escollit s'ha de ser home, de Tossa de Mar i el rector t'ha d'apuntar en una llista. El viatge de tornada es realitza el 21 de gener i tots els seus integrants són rebuts amb tots els honors.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/83544_to-ademarconeixeraelnomdelparepelegriaque-tdiumenge-2.htm