logo
Imprimir
11-01-2019 | 17:38hs
•LA SELVA

Sant Hilari es reinventa i es reivindica com el rebost de les Guilleries

Una nova imatge de la tradicional guilla ha vingut a simbolitzar de quina manera Sant Hilari Sacalm està disposada a reinventar-se i a agafar les regnes de la reivindicació de les Guilleries

La presentació de la nova marca inclou, des del nou logotip que substituirà a la guilla actual, passant per un seguit d'iniciatives que donaran a conèixer tot allò que ofereixen les Guilleries i, molt especialment, la seva capital, Sant Hilari Sacalm, fins a una renovació urbanística del centre del municipi. La capital de les Guilleries vol ser a partir d'ara el rebost on es podrà trobar allò que identifica la comarca. I això queda clarament reflectit en el lema que acompanya el nou logotip: LesGuilleriesKm0.cat

Una nova imatge de la tradicional guilla ha vingut a simbolitzar de quina manera Sant Hilari Sacalm està disposada a reinventar-se i a agafar les regnes de la reivindicació de les Guilleries. Una comarca natural excepcional que és la gran desconeguda de les comarques gironines.

L'anunci de la substitució de l'actual guilla que identifica la vila havia creat expectació i suspicàcies entre els veïns que se senten identificats amb aquesta referència. Fins avui ha estat un secret molt ben guardat. Però, com no podia ser d'altra manera, la guilla es queda. Una nova guilla moderna que conserva la idea original, però va més enllà. Feta amb el color de les pedres autòctones que es feien servir abans per construir molts dels edificis de la vila, les seves línies són la imatge del que es vol fer: reinventar-se. Altres imatges que acompanyaran a la nova guilla ens parlen dels fruits de la terra, de l'aigua, dels boscos i dels paisatges inigualables que et conviden a la contemplació i la calma.

Aquesta nova marca és el resultat d'un any de feina intensa que va consistir, en una primera fase d'investigació, en més de 25 entrevistes individuals, reunions, converses i passejades pel municipi amb representants del sector turístic, comercial, cultural, empresarial del poble i membres de l'ajuntament. I, finalment, amb els resultats obtinguts, s'han fet enquestes a més de 400 persones del Barcelonès, Maresme, Gironès i baix Empordà.

En Joan Ramon Veciana, alcalde de Sant Hilari Sacalm ha dit en la presentació de la marca davant de les autoritats i la premsa que el projecte que es presentava avui era molt especial perquè podia ser un punt d'inflexió per el poble que marqui el seu futur en tots als àmbits , "Està projecte està pensat per millorar la situació econòmica del municipi a curt i, sobretot i molt especialment, a mitjà i llarg termini. Serà un llegat de l'actual equip de govern del Partit Independent de les Guilleries. Un llegat que revertirà també en l'aspecte mediambiental que tan estem cuidant i que quedarà reflectit també en els espais urbans del municipi. Aspecte molt innovador en aquest tipus de projectes".

No sempre es pot fer el que es vol quan això requereix de fortes inversions, però, el superàvit que s'ha assolit ens permet dedicar part dels 400.000 euros, recaptats de la revisió de l'IAE del sector de les aigües, a aquest projecte. Aquests diners també serviran per

És una feina que s'ha fet amb molta il·lusió i dedicació per part dels treballadors i treballadores de turisme i dels membres de l'equip de govern. Un projecte de poble, que ha comptat amb la participació de moltes persones de diferents perfils i amb els altres partits polítics per què neix amb la voluntat de ser una eina útil amb l'objectiu de millorar les expectatives econòmiques del nostre poble i involucrar a tots els sectors de la nostra societat. Es tracta d'unificar els nostres esforços i accions de cara a ser més efectius a l'hora de projectar la imatge del poble i del seu entorn.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/83378_-anthilarie-reinventaie-reivindicacomelrebo-tdele-guillerie--1.htm