logo
Imprimir
10-01-2019 | 10:44hs
•BAIX EMPORDà

Comencen les obres de reforma de la plaça Vila-romà de Palamós per a millorar-ne les condicions d'ús

S'ampliarà la zona de joc infantil i es tancarà el seu perímetre per a oferir més seguretat als infants

Aquesta setmana s'han iniciat les tasques per a la millora de la plaça Vila-romà, situada al barri d'Es Pla, just al davant del pavelló municipal d'esports.

Aquestes obres de reforma han de millorar les condicions d'ús que actualment té aquesta plaça que, tant per raons d'antiguitat com per la barreja d'usos que hi ha, amb una certa inadequació dels espais i materials, no compleix els requeriments que els veïns li demanen.

Millores a la plaça
Les principals millores que s'hi faran seran la d'engrandir la superfície de joc infantil que té la plaça, passant de 88 a 146 m2, amb la col·locació de paviment de cautxú a la zona dels jocs, i formigó acolorit lliscat a la resta d'aquest espai que es tancarà el seu perímetre per oferir més seguretat als infants. Com que l'espai s'engrandirà, s'hi afegirà un nou joc als ja existents.

També s'ampliarà la superfície de la pista de lleure esportiu, passant de 246 a 490 m2, amb una cistella i una porteria noves. La zona de la pista estarà protegida per una xarxa al límit amb els carrers adjacents i a la resta d'espais es combinarà amb vegetació i estructures d'acer de menys alçada.

Pel que fa a la vegetació, es mentenen els arbres existents i se'n planten de nous per oferir ombres, sobretot a la zona de joc infantil. S'elimina el parterre de gespa existent per parterres lineals amb vegetació arbustiva amb l'objectiu d'obtenir espais de descans. A tocar de la calçada corba davant el pavelló, es farà un parterre per protegir millor l'àmbit de la plaça i engrandir la seva superfície útil.

També està prevista la ubicació d'una nova font per beure aigua i es mourà la font ornamental que actualment està ubicada al centre de la plaça i que passarà a situar-se a la zona verda adjacent a la plaça. Per a la il·luminació de l'espai, s'instal·laran dues columnes de llum amb focus tipus LED.

El projecte té un cost de 86 mil euros i el termini d'execució és de quatre mesos. Aquesta reforma i millora de la plaça Vila-romà ha comptat amb un procés de participació per part dels veïns, de la mateixa manera que també s'ha fet a les places de Pere El Gran o dels Comtes de Palamós.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/83259_comencenle-obre-dereformadelaplacavila-romadepalamo-peramillorar-nele-condicion-du--1.htm