logo
Imprimir
07-01-2019 | 15:29hs
•SALUT

Girona acollirà una nova edició de la Marató de Donació de Sang de l'11 al 18 de gener

La campanya, organitzada pel Banc de Sang i Teixits, tindrà com a punt central l'Hospital Josep Trueta

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; la directora del Banc de Sang a Girona, Anna Millán, i la donant de sang Laura Boyer han presentat aquest matí la sisena edició de la Marató de Donants de Sang de Catalunya, que compta amb el suport de la Federació de Donants de Sang i Creu Roja. La campanya d'enguany tindrà lloc de l'11 al 18 de gener i a Girona tindrà com a punt central l'Hospital Josep Trueta.

L'objectiu del Banc de Sang és remuntar les donacions, que han baixat fins un 25% durant les festes de Nadal i, alhora, conscienciar la ciutadania perquè doni sang de forma regular. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha recordat que "la salut és un dels grans reptes tant de les administracions, que treballen intensament per difondre la pràctica d'hàbits saludables entre la ciutadania, com de la societat, que ha de col·laborar amb el sistema sanitari per aconseguir una millor salut per a tothom". La Marató és considerada com la campanya de donació de sang més gran de l'any, per això l'alcaldessa també ha destacat la importància de la difusió a través de les xarxes socials.

Precisament en aquest sentit, el Banc de Sang ha engegat una campanya sota el lema "Tu sí que ets important", per aconseguir que tothom es converteixi en sangfluencer o bloodfluencer i utilitzi la seva influència a les xarxes o el seu entorn per fer difusió de la donació de sang.

Les persones influencers podran descarregar al web www.maratodonants.cat un kit de materials amb gifts d'Instagram per fer stories, notes per posar a la taula dels companys i companyes de feina o donar a les amistats, propostes de missatge de Whatsapp o cartells per penjar a l'escala del seu habitatge. La intenció és arribar a les deu mil donacions durant els dies de la Marató. I és que, tal com ha insistit Anna Millán, "precisament després de Nadal és quan les reserves de sang estan al nivell més baix de l'any".

Un petit granet de sorra que, tal com ha assegurat la donant de sang Laura Boyer durant la presentació d'aquest matí, "pot arribar a salvar vides".

La donació a l'Hospital Josep Trueta es podrà fer de dilluns a divendres, de 9 a 14 i de 16 a 20 h, i el dissabte, de 10 a 14 h. També es podrà donar sang el dia 11 de gener, durant tot el matí, al Saló de descans del Teatre Municipal de Girona.
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/83099_gironaacolliraunanovaediciodelamaratodedonaciode-angdel11al18degener-2.htm