logo
Imprimir
21-12-2018 | 16:48hs
•ALT EMPORDà

L’Ajuntament de la Jonquera se situa entre els menys endeutats de Catalunya

Un dels punts més destacats del pressupost de l’any vinent és la reducció del deute, que se situarà en l’1,27%, xifra molt propera a l’endeutament zero

El Ple de l’Ajuntament de La Jonquera ha aprovat aquesta setmana el pressupost municipal per a l’exercici 2019, uns comptes que venen marcats per l’increment global de la despesa, l’augment de les inversions i una nova rebaixa de l’endeutament. El volum total del pressupost de despesa de què disposarà el consistori durant l’any vinent se situa per sobre dels 7 milions i mig d’euros, la qual cosa representa un increment de gairebé el 9% respecte l’any passat. Tanmateix, i gràcies a la bona feina realitzada al llarg dels darrers anys en matèria de racionalització de la despesa i optimització dels recursos, durant el 2019 es preveu obtenir un superàvit no financer de més de 400.000€.

L’Ajuntament duplica la partida per a inversions

La major part dels recursos addicionals de què disposarà l’Ajuntament durant el 2019 serà destinada a inversions, una partida que experimenta un creixement de 519.600€ respecte l’any passat, situant-se per sobre del milió d’euros, xifra que duplica la de 2018. Aquest increment tan notable permetrà a l’Ajuntament abordar alguns projectes estratègics i necessitats importants que presenta el municipi, com ara l’execució del Carrer Rocaberti, la instal·lació d’estacions de recàrrega de vehicles elèctrics o l’adquisició de parquímetres, entre d’altres. Destaca especialment la inversió prevista per tirar endavant l’execució de l’aparcament del c/ Albera, un projecte ja previst al pressupost de 2018 que no s’ha pogut executar enguany perquè l’Ajuntament encara no disposava de la propietat dels terrenys. Aquesta actuació s’emmarca en l’esforç que està realitzant l’Ajuntament per revitalitzar i millorar el nucli antic de la vila.

Molt a prop del deute 0

Un dels punts més destacats del pressupost de l’any vinent és la reducció del deute, que se situarà en l’1,27%, xifra molt propera a l’endeutament zero, fita que pocs ajuntaments de Catalunya han assolit. Aquesta nova rebaixa suposa la culminació dels esforços que s’han vingut realitzant des del govern municipal al llarg dels darrers anys en matèria de racionalització i optimització de la despesa a fi de sanejar l’Ajuntament i preparar-lo per poder fer front als reptes de futur amb solvència.

Reactivar el carrer Major, una prioritat

A banda del pàrquing del c/ Albera, els comptes de 2019 també preveuen altres actuacions de dinamització i recuperació del nucli antic de la vila. Concretament, s’ha reservat una partida de 100.000€ per a la subvenció de l’arranjament de façanes del c/ Major. Amb aquesta partida, l’Ajuntament pretén donar facilitats als veïns i veïnes per tal que embelleixin i millorin la imatge d’aquest emblemàtic carrer, fent així noves passes cap a la consolidació d’aquesta via com a punt neuràlgic de l’activitat social i comercial de la vila, un repte avui més a prop gràcies a les obres de reforma realitzades durant el 2018.

Suport a les entitats i associacions del poble

El suport a les entitats i el teixit social de la Jonquera segueix sent una de les prioritats de l’equip de govern municipal, tal com demostren els prop de 40.000€ destinats a subvencions per a associacions esportives i culturals del poble.

Compromís amb l’educació inclusiva

Un any més, l’Ajuntament renovarà el seu compromís amb l’educació inclusiva i equitativa dels més petits, que es traduirà en una aportació de més de 100.000€ a l’Escola Municipal de Música, incloent una ajuda específica al projecte d’inclusió social I-Música de 10.200€. Així mateix, es mantindrà la bossa de 6.000€ destinada a subvencionar la compra de llibres de text dels alumnes de primària del municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82920_lajuntamentdelajonquera-e-ituaentreel-meny-endeutat-decatalunya-2.htm