logo
Imprimir
19-12-2018 | 06:49hs
•LA GARROTXA

L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts aprova un protocol contra les agressions sexistes durant les festes majors

El protocol també fixa pautes de com actuar davant aquests casos de violència sexita i s’estrenarà per la festa del Roser, el 4 i 5 de maig del 2019

Davant els darrers casos d'agressions a dones i a persones LGTBI ocurregudes a Catalunya, els dos grups municipals de l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts han redactat i aprovat un protocol de prevenció i actuació. L'esperit d'aquest document és crear sinèrgies i unir esforços amb tots els agents i entitats, a més d'implicar a la població. El protocol pretén, per una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el marc de les festes i de l'oci.

A la vegada també pretén posar en coneixement dels diferents agents implicats en l'organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius, els mecanismes per lluitar contra aquests tipus d'actituds. En aquest sentit, es destaca que cal prevenir el fet que les festes, on augmenta el consum d'alcohol i altres drogues, poden ser àmbits on es reprodueixin conductes sexistes i discriminatòries. Així, els objectius del protocol són la sensibilització contra aquestes actituds, que no hi hagi discriminacions, crear consciència i establir criteris d'actuació, entre d’altres.

El protocol també fixa pautes de com actuar davant aquests casos de violència sexita i s’estrenarà per la festa del Roser, el 4 i 5 de maig del 2019. Prèviament es faran diverses sessions informatives amb les comissions de festes encarregades de l'organització dels esdeveniments. El protocol es podrà consultar a la web de l'Ajuntament i s'editaran tríptics i material informatiu en els actes de les festes de Sant Joan les Fonts, la Canya i Begudà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82687_lajuntamentde-antjoanle-font-aprovaunprotocolcontrale-agre-ion-exi-te-durantle-fe-te-major--2.htm