logo
Imprimir
14-12-2018 | 14:02hs
•ACTUALITAT GIRONA

S'inaugura el nou espai del Museu d'Història de Girona dedicat a la ràdio

Les instal·lacions incorporen aparells de la col·lecció Jaume Pol i de l'emissora Ràdio Girona, que enguany celebra el 85è aniversari

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha inaugurat aquest migdia el nou espai del Museu d'Història de Girona dedicat al món de la ràdio. També han participat a l'acte el regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, Carles Ribas; la vídua i les filles de Jaume Pol, Rosa Aliu, Rosa M. Pol i Pilar Pol; la directora de Ràdio Girona, Carme Martínez, i la directora del Museu d'Història de Girona, Sílvia Planas.

Amb l'estrena d'avui, el Museu d'Història de Girona comptarà a partir d'ara amb un espai remodelat dedicat a explicar la història de l'arribada de la ràdio a la ciutat, des del 1933 fins a l'actualitat. El naixement de la ràdio al municipi, el 1933, està lligat al naixement de Ràdio Girona i, per aquest motiu, la inauguració de les instal·lacions coincideix amb la celebració enguany del 85è aniversari de la posada en funcionament d'aquesta emissora.

"És important que en un lloc de la ciutat on s'explica qui som, on som i cap a on anem és important que hi hagi un lloc dedicat a la ràdio", ha ressaltat l'alcaldessa. Madrenas ha agraït la "generositat" de la família Pol i la "passió" de Jaume Pol. "Quan es fan coses amb passió i compromís s'arriben a èxits col·lectius com la inauguració d'aquest espai avui", ha afegit.

Cal destacar que el nou espai incorporarà aparells de la col·lecció de Ràdios Pol i alguns altres elements pertanyents a la primera emissora de Ràdio Girona, que han estat instal·lats de nou en els espais estables del Museu. D'aquesta manera s'oferirà una informació ampliada i millorada sobre la trajectòria històrica de la ràdio a Girona. La reforma suposa una passa més en la tasca del Museu, un indret que recull i difon un patrimoni que és de tota la ciutadania, amb l'objectiu de contribuir a crear i a cohesionar la identitat col·lectiva, sempre des d'una perspectiva oberta, diversa i plural.

L'Ajuntament de Girona conserva, des del 1993, la col·lecció de ràdios cedida per Jaume Pol a la ciutat. S'hi poden admirar aparells especialment bonics, interessants i curiosos; molts dels quals formen part de l'imaginari col·lectiu de diverses generacions de Girona, ja que són objectes estretament lligats als espais domèstics del segle passat, a través dels quals s'establia una comunicació quotidiana amb el món i amb tot el que hi succeïa. Jaume Pol va ser tècnic de Ràdio Girona durant més de 30 anys, al llarg dels quals va reunir amb passió i dedicació una significativa col·lecció d'aparells receptors de ràdio, amb peces molt valuoses com les de la marca Atwater Kent, que va construir menudes obres d'arts durant els anys 30 del s.XX, o una extensa mostra d'Optimus, la gran marca gironina de fabricació de ràdios.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82443_-inauguraelnoue-paidelmu-eudhi-toriadegironadedicatalaradio-2.htm