logo
Imprimir
12-12-2018 | 14:00hs
•TARRAGONA

335 nens i nenes de la província de Tarragona podran fer realitat el seu somni per Nadal

L'Arbre dels Somnis s'ha instal·lat a més de 1.000 oficines arreu de l'Estat, a on es poden adreçar les persones que vulguin participar-hi per a recollir una carta manuscrita. Al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre s'hi han sumat 20 oficines

CaixaBank ha posat en marxa l'Arbre dels Somnis, una iniciativa per a que més de 21.000 nens en risc d'exclusió social puguin rebre un regal durant les properes festes de Nadal. L'acció busca mobilitzar de forma massiva als ciudans per a que juntament amb més de 300 entitats socials arreu de l'Estat, facin realitat una petita il·lusió de les persones més vulnerables de la nostra societat.

A la provincia de Tarragona participen a la iniciativa un total de 20 oficines situades a 11 municipis: Tarragona, Reus, Valls, Altafulla, Amposta, Sant Carles de la Ràpita, Tortosa, Salou, Cambrils, l'Hospitalet de l'Infant i Vila-seca. Totes han penjat a l'Arbre dels Somnis els desitjos formulats per 335 nens i nenes que han fet arribar la seva carta a diverses entitats socials del territori com l'Associació Joventut i Vida, la Fundació Francesc Bara Cortiella, Creu Roja de Valls, Mans per a l'Acció Solidària, Creu Roja/Centre Obert el Maset, CAEP de la Mercè, Càritas Salou i Càritas Cambrils.

A la ciutat de Tarragona hi participen 8 oficines: Store Rambla Nova, Store Plaça Ponent, Store Balcó del Mediterrani, Ramon i Cajal, Cronista Sessé, Torreforta, Sant Pere i Sant Pau i Bonavista. A Reus, dues: la Store Pintor Fortuny i l'oficina de la plaça de Mercadal. A Cambrils, dues: la Store Cambrils i l'oficina Consolat de Mar. També hi prenen part les oficines Store Plaça del Pati de Valls, l'oficina d'Altafulla, la Store Amposta, la Store Sant Carles de la Ràpita, la Store Tortosa, la Store Salou i les oficines de l'Hospitalet de l'Infant i Vila-seca.

Un de cada tres nens a Espanya està en risc de pobresa o d'exclusió social, segons la darrera Enquesta de condicions de vida de l'INE (juny 2018). Unicef eleva la xifra fins al voltant del 40%, situant a Espanya com a tercer país, per darrere de Rumanía i Grècia, en pobresa infantil tan relativa com a ancorada.

CaixaBank és plenament conscient d'aquesta realitat, que experimenta diàriament mitjançant el contacte de les seves oficines amb les famílies i les entitats socials. Por aquest motiu, l'entitat desenvolupa una Acció Social pròpia dins del seu model de Banca Socialment Responsable, en la que promou el voluntariat i canalitza accions solidàries com la campanya de recollida de llet de l'Obra Social "la Caixa".

"L'Arbre dels Somnis no és una iniciativa aïllada; forma part d'una línia de treball del nostre Pla Director de Responsabilitat Corporativa. Aquest articula el compromís de CaixaBank amb la societat i l'entorn en el que operem, destacant en temes como la inclusió financera, la promoció d'accés a l'habitatge, les microfinances o la cultura financera", afirma el director territorial Catalunya de CaixaBank, Jaume Masana.

Boles amb nom i edat

Cada Arbre dels Somnis està fabricat en cartró reciclat, fa prop de dos metres d'alçada i té 20 boles. A cadascuna està escrit el nom i l'edat d'un nen. Tots aquests nens han escrit la seva pròpia carta als Reis, en la que demanen un obsequi, una joguina, roba... aquest serà el regal que es comprarà per a aquest nen. És a dir, cada petit rebrà el regal que ha demanat.

Els arbres estan instal·lats a moltes de les oficines de CaixaBank des del 10 de desembre, dia a partir del qual es pot anar a recollir la carta manuscrita. El regal s'haurà de deixar sota el mateix Arbre dels Somnis abans del dia 21 de desembre. L'import màxim serà de 40 euros.

L'Arbre dels Somnis ha rebut el suport de més de 1.000 oficines de CaixaBank distribuides arreu de l'Estat, el centre corporatiu de Barcelona, totes les seus de les direccions territorials i 10 filials del grup. Cap nen dels que han escrit les seves cartes es quedarà sense regal.

Darrere dels 21.000 nens hi ha 300 entitats socials d'arreu de l'Estat, entre les quals les que col·laboren amb el programa CaixaProinfancia de l'Obra Social "la Caixa", que atenen de forma directa a les famílies durant la resta de l'any.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82273_335nen-inene-delaprovinciadetarragonapodranferrealitatel-eu-omnipernadal-2.htm