logo
Imprimir
10-12-2018 | 17:43hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

El nucli antic d'Olot es mou

Els emprenedors del projecte 'El Taller dels Sastres' comencen a preparar els locals. Aquest dissabte 15 de desembre, exposaran les seves idees, mostraran els locals en construcció i ho complementaran amb un Mercat d'Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions

El taller d'estampació i disseny, 1/30; el taller de tapisseria i restauració de mobles, Verd.deGris i el taller de costura creativa, l'Atelier, comencen a preparar els locals del voltant del carrer dels Sastres. Per això, aquest dissabte 15 de desembre, conjuntament amb l'Associació La Iera i DinàmiG-Ajuntament d'Olot, conviden tothom qui vulgui a visitar els espais que estan millorant i a la diversitat d'activitats que ho complementaran: Mercat d'Artistes i Artesans, demostracions, xerrades i exposicions.

Aquestes activitats s'emmarquen en el projecte "El Taller dels Sastres", un projecte que forma part del Pla Integral d'Accions de Millora del Nucli Antic (PIAM) i que és una prova pilot que preveu que es pugui anar ampliant a altres espais del centre d'Olot amb l'objectiu de diversificar l'oferta cultural i econòmica del Nucli Antic i posar en ús els locals desocupats.

Per aquest dissabte 15 de desembre hi ha previstes diverses activitats organitzades per l'Associació La Iera i DinàmiG-Ajuntament d'Olot. Des de les 10 h del matí a les 13 h i de les 17 h fins a les 19 h del vespre, el programa inclou un mercat amb demostracions i tallers a la Plaça Campdenmàs amb Mercat d'Artistes i Artesans, un taller de ceràmica Rakú, una demostració de torn de peu, una demostració de forja, l'elaboració de sucs de poma i un taller de dibuix en directe. Tots ells dinamitzats per integrants de l'associació la Iera.

A les 10.30h tindrà lloc la xerrada "Parlem d'Art i Artesania amb David Santaeulària" a El Racó de la Font, i a les 12.30h els parlaments i la presentació del projecte "El Taller dels Sastres", a la Plaça Campdenmàs.

A la tarda, a partir de les 17h s'iniciaran les activitats amb la xerrada "Parlem d'Economia Social" a l'Espai-Cafè 6T7 a càrrec d'Òscar Gussinyer. Tot seguit a les 18h a la plaça Campdenmàs, hi haurà l'actuació de Búnker, Poesia elèctrica amb Gisela Arimany i Esther Roca, i finalment a la mateixa plaça es comptarà amb l'espai dedicat a la música de Trave Cigar Box & Mr. Praiets – Surf, Punk, Dirty Blues que tancarà aquesta jornada de presentació, que finalitzarà amb un tast de xocolata desfeta, on es podran obtenir els tiquets participant a la gimcana organitzada pels paradistes del Mercat d'Artistes i Artesans. Paral·lelament a aquestes activitats s'organitzen exposicions a El Racó de la Font, amb "Gebt dek BARri acrílics sobre fusta de bel boscCK" i "Artesanes del segle 21 de Maura Sullivan" a l'Espai-Cafè 6T7 que es podran visitar al llarg dels propers dies.

Paral·lelament, s'obriran les persianes d'altres locals on hi haurà exposicions, com la mostra col·lectiva Creadors La iera i informació del projecte El Taller dels Sastres als locals del carrer Sastres, 12 i al carrer Carnisseries 3, l'exposició "Força de Marc Lorente Genís" en un espai dedicat als alumnes de l'Escola d'Art d'Olot al local del carrer Sastres, 27, i finalment un recull de les diferents propostes recollides a través del hashtag #FemSastres.

Al llarg de tot el dissabte 15, en els tres espais de treball dels emprenedors, s'hi farà jornada de portes obertes i s'hi oferiran explicacions dels tallers i formacions previstes per a diferents públics.

En una segona fase, es preveu que s'ampliïn les visites i als locals dels Artesans i es complementi amb activitats per conèixer més fons la història del carrer, així com una xerrada sobre "Regeneració urbana" i la intervenció col·lectiva a la façana del carrer dels Sastres a càrrec d'Artistlove amb la voluntat de continuar la recuperació de comerços artesans que hi havia hagut aquesta zona, reivindicar la figura de l'aprenent i dels oficis i impulsar la creació de nous projectes empresarials singulars dins el municipi.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82166_elnuclianticdolote-mou-1.htm