logo
Imprimir
10-12-2018 | 17:36hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Aquest dissabte acte d'homenatge a Joaquim de Trincheria

Tindrà lloc aquest dissabte 15 de desembre a les 19h a Can Trincheria

L'acte vol ser un reconeixement a l'exregidor olotí i expresident de l'Orfeó Popular Olotí, que va morir el passat mes d'agost. Durant l'acte, la família farà donació d'un retrat de Joaquim De Trincheria perquè passi a formar part de la galeria de familiars de la històrica nissaga que es pot visitar a la casa-museu.

L'Ajuntament d'Olot homenatjarà aquest dissabte 15 de desembre l'exregidor Joaquim de Trincheria Polo. Serà amb un acte públic que començarà a les 19h a Can Trincheria, casa senyorial de la família del mateix regidor fins que va passar a formar part del patrimoni cultural de la ciutat, i comptarà amb la presència de la família.

El regidor de Cultura d'Olot, Pep Berga, obrirà els parlaments de l'acte en record a Joaquim de Trincheria, que va formar part de l'Ajuntament d'Olot del juny de 1987 a l'abril de 2011. Extrovertit i carismàtic, Joaquim de Trincheria va ser regidor del Partit Poupular durant 24 anys i durant part del mandat de l'alcalde Pere Macias va exercir de regidor de Cultura.

El seu germà Xavier de Trincheria serà l'encarregat d'una altra de les intervencions de l'acte, junt amb Antoni Agustí, que formava part de les trobades que cada dijous mantenia Joaquim De Trincheria a l'Orfeó Popular Olotí, entitat de la qual va ser president durant 11 anys ( de 1979 a 1990).

Carme Pigem (RCR Arquitectes) pronunciarà unes paraules sobre Joaquim De Trincheria, que formava part de la fundació privada RCR Bunka des de la seva constitució. La vinculació de De Trincheria amb RCR Arquitectes també va venir a través de La Vila, la masia de la Vall de Bianya on Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta han iniciat un nou espai de creació de projectes.

A l'acte de dissabte, els familiars de Joaquim De Trincheria faran donació d'un retrat, obra de Narcís Coderch, perquè passi a formar part de la galeria de familiars de la històrica nissaga que es pot visitar a la casa-museu. La família també donarà medalles de diversos membres de la nissaga i altres objectes que han anat passant de generació en generació. Els objectes entraran a format part del fons del Museu i, a partir de l'any vinent, es podran veure quan es visiti la casa.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82165_aque-tdi-abteactedhomenatgeajoaquimdetrincheria-2.htm