logo
Imprimir
07-12-2018 | 14:13hs
•+ NOTíCIES

CaixaBank i Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya renoven el seu acord per impulsar el finançament del sector

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank per al sector agrari, acaba de complir el seu quart aniversari i compta amb més de 350.000 clients

CaixaBank, a través de la línia de negoci AgroBank per al sector agroalimentari, ha renovat l'acord de col·laboració amb Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya per fomentar el finançament d'aquest sector i ajudar a desenvolupar l'activitat empresarial. Ambdues institucions treballen juntes des de fa diversos anys amb l'objectiu que les cooperatives i els seus agricultors i ramaders puguin beneficiar-se de diversos serveis i productes financers en condicions favorables a través de noves fórmules de finançament.

El conveni, que ha estat subscrit pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el president de Cooperatives Agro-alimentàries d'Espanya, Ángel Villafranca, beneficiarà les 3.740 cooperatives agràries i ramaderes que componen l'organització i les seves més d'1.150.000 socis adscrits. A més, CaixaBank oferirà atenció personalitzada a tots els associats a través de les seves 1.000 oficines especialitzades i de l'equip integrat per 3.000 gestors formats en el negoci agrari.

Juan Alcaraz ha destacat el compromís que any rere any manifesta l'entitat amb el moviment cooperatiu nacional: "Des de 2007 anem de la mà d'aquesta organització, que és importantíssima per al sector agroalimentari. A través de les nostres més de 1.000 oficines AgroBank donem suport des del terreny tant a la cooperativa com als milers de cooperativistes que fan possible el seu funcionament i els donem el servei d'assessorament professional que necessiten". El director general de CaixaBank va recordar que AgroBank "acaba de complir el seu quart aniversari amb un volum de negoci gestionat superior als 18.500 milions d'euros i que consoliden AgroBank com a referència per a aquest sector".

Ángel Villafranca, per la seva banda, ha afirmat que "aquest conveni permet a les cooperatives i els seus socis obtenir recursos financers adaptats a les seves necessitats de gestió. Així mateix, ha destacat l'assessorament que ofereix CaixaBank en temes relacionats amb la internacionalització i l'exportació de productes a nous mercats, una necessitat atès que les cooperatives representen més del 18% de la facturació exportadora del conjunt del sector agroalimentari espanyol".

AgroBank ofereix als clients cooperatives i als seus socis una àmplia varietat de productes i serveis entre els quals destaquen el préstec Agroinversió, un producte dissenyat específicament per finançar a mitjà i llarg termini les inversions agràries, amb unes característiques que s'adapten als cicles d'ingressos de l'agricultor.

AgroBank, líder del sector

AgroBank, després de quatre anys de recorregut, compta amb un volum de negoci gestionat de més de 18.500 milions d'euros, la qual cosa es tradueix en un increment del 26,2% des del seu llançament el setembre de 2014.

Un de cada quatre agricultors espanyols ja confia en AgroBank per realitzar part de la seva operativa financera. La clau de l'èxit d'aquesta proposta ha estat acompanyar els clients de forma integral, no només amb el suport financer sinó també des de l'assessorament, la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, on els clients tenen a la seva disposició 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector, d'aquesta manera, disposen d'una oferta adaptada a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes per oferir un servei financer realment útil i d'alt valor per als clients. A més, els professionals d'AgroBank compten amb l'última tecnologia per acostar-se als seus clients i tenen a la seva disposició tablets i smartphones que els permeten realitzar l'assessoria financera i la contractació de productes des de les mateixes explotacions agràries.

AgroBank realitza altres accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatures d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, juntament amb la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris, i cursos específics.

Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions dissenyades especialment per agilitzar el dia a dia de les empreses que realitzen operacions de comerç exterior. Una innovadora i àmplia gamma de solucions que destaca perquè la seva gestió es realitza íntegrament online, a través de Línia Oberta. A més, disposa d'una de les més àmplies xarxes de corresponsals bancaris, amb els quals té acords bilaterals que possibiliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/82030_caixabankicooperative-agro-alimentarie-de-panyarenovenel-euacordperimpul-arelfinancamentdel-ector-2.htm