logo
Imprimir
05-12-2018 | 21:27hs
•POLíTICA

Agnès Lladó: “Figueres reclama un canvi real i ambiciós i entre tots i totes durem a terme la transformació que necessita”

Més de 300 persones deixen petit l'Auditori Els Caputxins durant la presentació de Lladó com a alcaldable d'ERC a Figueres, un acte que ha comptat amb la participació del president de Parlament de Catalunya, Roger Torrent

"Em presento d'alcaldable i liderant el projecte d'Esquerra Republicana a Figueres perquè m'estimo la ciutat, confio en les seves potencialitats i estic convençuda que amb la implicació i compromís dels figuerencs i figuerenques ens en sortirem", ha afirmat Agnès Lladó durant la seva presentació com a alcaldable per Esquerra Republicana de Figueres. Davant més de 300 persones que han deixat petit l'auditori Els Caputxins, Lladó ha presentat les bases del projecte d'ERC Figueres en un acte que ha comptat amb la participació del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent.

Lladó ha iniciat la seva intervenció recordant als presos polítics i exiliats i, especialment, Dolors Bassa. La candidata d'Esquerra ha volgut recordar que fa només un any, durant la campanya de les eleccions del 21D, "la Dolors estava aquí als Caputxins de Figueres amb nosaltres, també acompanyats per en Roger Torrent".

Ja parlant de la ciutat, ha demanat "deixar enrere l'estat de deixadesa en que alguns estan deixant la ciutat" i ha deixat clar que "Figueres em té el cor robat i no vull abandonar. Figueres té futur, hi ha esperança, i ara és el moment de construir grans consensos per construir, entre tots, un projecte de ciutat engrescador, modern i engrescador".

Espais de debat
Durant la seva intervenció en la qual ha anat diagnosticant i aportant solucions en diversos àmbits per construir la Figueres del futur, Lladó ha dividit el parlament en blocs. Aquests blocs coincidien amb els vuits espais de debat que durant els darrers mesos s'han organitzat des d'ERC Figueres i que han comptat amb la participació de més de 100 professionals.

A l'hora de dissenyar la Figueres del futur i per resoldre els problemes actuals, en Seguretat i Convivència Lladó aposta per "pensar en una ciutat per a tothom i on, per exemple, es faci complir una realitat tan bàsica com la de respectar les ordenances municipals. I per fer-ho, posem a sobre la taula la necessitat de crear una figura nova, educadors de carrer. No parlem d'agents cívics. Cal anar més enllà amb treballadors socials amb formació i coneixements sobre conflictivitat".

Lladó creu imprescindible d'adaptar la plantilla de la Guàrdia Urbana a les necessitats de la Figueres actual. "Cal ampliar-la fins als 92 agents i, per exemple, especialitzar la plantilla amb una unitat canina per lluitar contra el tràfic de drogues".

Esquerra vol garantir un habitatge digne i planteja la recuperació de l'Oficina Municipal d'Habitatge. Lladó també proposa un Pla d'Equipaments i deixa clar que "cal deixar de comprar relíquies com la Casa Nouviles i la plaça de Braus". A nivell de mobilitat, la candidata afirma que és imprescindible "superar el POUM dels anys 80, preveure la construcció de la Ronda Nord i solucionar la manca d'aparcaments".
Per reactivar la ciutat a nivell econòmic, Esquerra aposta per crear una Agència de Desenvolupament Econòmic que planifiqui, coordini i enllaci el mercat laboral amb la formació, al mateix temps que aposta per la competitivitat dels emprenedors i empreses. Enllaçant amb comerç, Lladó defensa per, a través de l'Agència, "acompanyar els nous comerços i donar una atenció professionalitzada als existents".

Pacte Educatiu de Ciutat
Lladó aposta per un Pacte Educatiu que aglutini tota la comunitat educativa, tècnics i partits polítics per planificar i defensar, conjuntament, les necessitats educatives de la ciutat. Ia l'hora de parlar d'oferta formativa, Lladó aposta per "adaptar els cicles formatius als interessos dels alumnes i a les necessitats de l'entorn. Hi ha molt camí per corra en ramaderia, enologia, logística, comerç...".

ERC defensa l'ampliació de zones d'estudi i d'horaris per als joves, utilitzant centres ja existents com els centres cívics o altres ja existents. Esquerra també planteja destinar part del parc d'habitatges buits al lloguer per a joves.

Pel que fa a l'àmbit cultural, Lladó creu imprescindible l'impuls d'un Institut de Cultura per "coordinar, professionalment, aquest àmbit. Gestionant amb tècnics, agents públics i privats, i entitats l'activitat al municipi".
A nivell esportiu, Esquerra lluitarà per solucionar la falta d'equipaments. A l'espera de la construcció del tercer pavelló, l'alcaldable d'Esquerra afirma que "cal impulsar equipaments complementaris, cobrint pistes, utilitzant naus com fan en molts altres municipis o, simplement, habilitant espais existents com places o solars buits".

Per la seva banda, el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, també ha volgut recordar a Dolors Bassa i ha demanat que "hem de fer un 3 d'octubre permanent".
Torrent, a l'hora de parlar de futur, ha avançat que "és imprescindible que el proper mes de maig el mapa del país estigui tenyit de municipis republicans i, Figueres, serà un d'ells"




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/81990_agne-lladofiguere-reclamauncanvirealiambicio-ientretot-itote-durematermelatran-formacioquenece-ita-2.htm