logo
Imprimir
04-12-2018 | 22:26hs
•CATALUNYA

La consellera Borràs participa en la cloenda de l'Any Pedrolo al Teatre Nacional de Catalunya

Manuel de Pedrolo i Sánchez de Molina, un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana

La consellera de Cultura, Laura Borràs, ha participat aquest vespre, al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), en la cloenda de l'Any Pedrolo, que al llarg dels darrers 12 mesos ha contribuït a donar a conèixer l'autèntica dimensió de la figura de Manuel de Pedrolo, un dels noms clau de la literatura catalana del segle XX.

En el marc de l'Any Pedrolo, celebrat durant el 2018 per commemorar el centenari del naixement de l'autor, s'han programat i impulsat activitats molt variades que inclouen gran part dels estaments i centres culturals del país, com ara universitats, editorials, biblioteques, grups teatrals, festivals literaris, premis, rutes, clubs de lectura, etc.

Entre les activitats destacades, s'ha organitzat l'exposició "Sota censura. Manuel de Pedrolo, retrat d'un segle de lluita" al Museu Comarcal de Cervera, i l'exposició itinerant "Pedrolo, més enllà dels límits", una mostra en petit format de l'homònima i permanent, situada a l'Espai Pedrolo, al Castell de Concabella, a la Segarra. També s'han dut a terme les jornades internacionals "Manuel de Pedrolo, una mirada oberta", organitzades per la Universitat de Barcelona i la Universitat de Lleida.

En l'acte de cloenda de l'Any Pedrolo també hi han participat la presidenta del TNC, Neus Aranda; el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Joan-Elies Adell, la filla de l'autor i presidenta de la Fundació Pedrolo, Adelais de Pedrolo, i la comissària de l'any Manuel de Pedrolo, professora, crítica literària i escriptora, Anna Maria Villalonga.

Manuel de Pedrolo
Manuel de Pedrolo i Sánchez de Molina, un dels escriptors més prolífics i fecunds de la història de la literatura catalana, va ser poeta, dramaturg, contista, novel·lista, articulista, i traductor. Va néixer a l'Aranyó (Segarra) l'any 1918 i va morir a Barcelona el 1990. Autor de més de 120 obres, va conrear tots els gèneres: teatre, poesia (inclosa la poesia visual), narrativa breu, novel·la (amb més de 70 títols), diaris, articles en premsa. Entre 1963 i 1970. va dirigir la col·lecció de novel·la policíaca "La Cua de Palla". La seva intenció era normalitzar a tots els nivells la literatura en llengua catalana i acostar-la a tota mena de lectors. Per això, va experimentar amb tots els gèneres i la seva tasca com a traductor resulta d'una gran importància.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/81923_lacon-elleraborra-participaenlacloendadelanypedroloalteatrenacionaldecatalunya-1.htm