logo
Imprimir
01-12-2018 | 19:02hs
•+ NOTíCIES

El Gran Recapte 2018 supera les 450 tones d'aliments a les comarques gironines

El Banc dels Aliments demana voluntaris per anar a classificar al magatzem a Girona la setmana que ve

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona calcula que durant el Gran Recapte d'aquest divendres i dissabte s'hauran recollit més de 450 tones d'aliments en els 408 punts de recollida que hi havia repartits per 90 poblacions gironines. Es tracta de xifres provisionals, ja que els supermercats i botigues encara no han tancat i la recollida continua en marxa, en alguns casos fins dilluns.

Aquest any, a més, hi ha la novetat que es poden fer aportacions online fins al 15 de desembre a través de www.granrecapteonline.com i dels portals d'Ametller Origen, Bon Preu/Esclat, Caprabo, Ulabox, Dia, Condis i Vimet. Tot apunta que una vegada tot comptabilitzat, s'arribarà a les 475 tones de menjar, una xifra semblant a la de tancament de l'any passat.

Voluntaris des de la primera edició

El Gran Recapte 2018 ha mobilitzat 4.800 voluntaris a la demarcació, més dels 4.500 que es van demanar. Ha estat així gràcies al fet que a l'últim moment s'hi han afegit moltes persones. No obstant això, en alguns supermercats i botigues hi ha hagut torns que no s'han pogut cobrir, principalment divendres al matí i divendres i dissabte al migdia.

De cares a la setmana que ve, el Banc dels Aliments fa una crida a aquelles persones que vulgui ajudar a classificar dilluns, dimarts i dimecres, matí i tarda, al magatzem de l'entitat a Girona, al carrer Palol d'Onyar, 5.

Entre els voluntaris han destacat tot tipus de col·lectius, des de professionals fins a associacions de veïns i grups d'alumnes de centres educatius. Es dona la circumstància que hi ha voluntaris que col·laboren en el Gran Recapte des de la primera edició, ara fa deu anys. D'altres havien estat persones que havien rebut aliments del banc i ara volen mostrar el seu agraïment fent de voluntaris.

El president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, fa un balanç positiu del Gran Recapte, ja que ha demostrat una vegada més la solidaritat de la societat gironina. També destaca que no és només un èxit dels quatre Bancs dels Aliments catalans, sinó de tota la societat.

El Banc dels Aliments de les Comarques de Girona atén 33.000 persones a través d'un centenar d'entitats benèfiques. L'any passat va repartir 2,76 milions de quilos de menjar, que vol dir que tot i que el Gran Recapte és la principal campanya de recollida d'aliments, els prop de 500.000 quilos que s'obtenen només cobreixen les necessitats dels primers mesos de l'any. La resta es cobreix amb altres donacions, la recuperació d'aliments i els que provenen de la Unió Europea.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/81763_elgranrecapte2018-uperale-450tone-daliment-ale-comarque-gironine--1.htm