logo
Imprimir
28-11-2018 | 14:55hs
•BAIX EMPORDà

'L'Odissea culinària' omple de bona flaire les llibreries

El llibre, escrit a quatre mans pel xef Enric Herce i l'historiador i escriptor Jaume Fàbrega, viatja per la cuina ancestral de la Mediterrània

Des d'aquest mes de novembre les llibreries del territori fan més bona flaire. A les seves estanteries hi llueix el llibre 'LOdissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània', una obra escrita a quatre mans pel xef Enric Herce i l'historiador i escriptor Jaume Fàbrega.

L'obra, publicada per Viena Edicions, repassa l'ancestral història que els habitants banyats per la Mediterrània han tingut amb la cuina, un lligam que s'ha transmès de generació en generació en els nostres receptaris tradicionals, fonamentats en gran part per la cuina de les besàvies, àvies i mares. Així doncs, entre les 208 pàgines de l'obra s'hi exhibeixen des de les aromes de menta i julivert fins als sofregits fets al xup-xup, tot passant per la dolçor d'unes postres elaborades amb canyella, mel, comí o formatge.

En definitiva, el llibre proposa un viatge imaginari, però molt real, a través de set menús que viatgen arran de la Mediterrània: ja sigui per la calidesa del nord d'Àfrica o per la picantor del Pròxim Orient o la brisa fresca de les illes. Per il·lustrar aquesta odissea, la publicació ofereix receptes clares, entenedores i ben il·lustrades.

Els autors

Herce és el xef del restaurant Aurum del Sallés Hotel Cala del Pi de Platja d'Aro. Hereu d'una nissaga de cuiners, l'empordanès no només deixa volar la seva imaginació davant dels fogons, sinó que també és conegut com a divulgador de la cuina del seu territori, que ell mateix defineix com una "cuina amfíbia, de mar i de terra". Reconegut amb nombrosos premis, entre els quals la Salsera d'Or i el Campionat d'Espanya de Salses, Herce també forma part del col·lectiu Cuina de l'Empordanet. Anteriorment havia publicat obres gastronòmiques com '¿Cómo sobrevivir en los restaurantes y disfrutar en el intento?' (1992); 'Girona, cuina a cuina' (2000) o 'Un any a la cuina' (2016).

Per la seva banda, Fàbrega és historiador, escriptor, periodista i consultor gastronòmic. Va ser professor de la Universitat de Girona (UdG) i de l'Escola Universitària de Turisme i Direcció Hotelera de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, i actualment imparteix cursos de doctorat i màster de Gastronomia i Vins i maridatge a les universitats de València i Alacant, així com a la Universitat Catalana d'Estiu i en altres centres acadèmics. Fàbrega ha publicat més d'una setantena de llibres, entre les quals destaquen quatre enciclopèdies de gran format que han estat mereixedors d'un gran nombre de premis.

La presentació

Els dos autors de 'LOdissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània' presentaran el llibre el dimecres 5 de desembre a l'Aula Gastronòmica de l'Empordà, a Vall-llobrega (12h). A l'acte, a més d'Herce i Fàbrega, hi intervindran el gerent de Costa Brava Centre, Martí Sabrià, així com el cuiner i presentador dels programes Cuines i Joc de Cartes de TV3, Marc Ribas.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/81544_lodi-eaculinariaompledebonaflairele-llibrerie--1.htm