logo
Imprimir
27-11-2018 | 20:32hs
•POLíTICA

Ciutadans exigeix la millora de la seguretat pública en municipis de l'Alt Empordà

El partit demana més efectius dels Mossos d'Esquadra en una zona en la qual la Guàrdia Civil i la Policia Nacional esdevenen la primera força pública

Davant de la inacció de la Generalitat de Catalunya en matèria de seguretat en determinades zones de l'Alt Empordà, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa i el diputat Jean Castel han presentat una proposta de resolució amb l'objectiu de millorar-ne la situació actual.

Colera, Garbet, Vilajuïga, Portbou, Llançà, Cadaqués o el Port de la Selva són només alguns dels municipis afectats que no disposen -permanentment- d'efectius de Mossos d'Esquadra. Tot i la gran activitat turística i la seva proximitat amb la frontera francesa, la representació de la policia catalana és testimonial. De fet, en l'actualitat, els efectius de les policies locals, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional són els principals cossos de seguretat que intervenen en aquestes zones.

La petició realitzada per Ciutadans en el Parlament inclou la necessitat d'establir una comissaria més pròxima als municipis esmentats, i per conseqüència, el "redisseny" de l'actual distribució territorial dels Mossos d'Esquadra. En aquest sentit, el partit taronja demana un increment d'almenys 30 agents de la policia catalana destinats als territoris més afectats de l'Alt Empordà.

Actualment, els municipis mencionats només disposen d'una oficina de proximitat dels Mossos d'Esquadra a Portbou i una comissaria compartida a Llançà. Les altres opcions són les comissaries ubicades a Roses i Figueres, però les dues queden molt lluny. De fet, s'estima que els efectius policials tarden uns 40 minuts en arribar als pobles que toquen amb la frontera francesa.

El partit liderat per Inés Arrimadas ha aprofitat l'ocasió per elogiar la tasca realitzada per la Guàrdia Civil, la Policia Nacional i les policies locals. Els principals cossos que vetllen per la seguretat pública dels ciutadans que viuen en les zones més llunyanes de l'Alt Empordà.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/81485_ciutadan-exigeixlamilloradela-eguretatpublicaenmunicipi-delaltemporda-2.htm