logo
Imprimir
15-11-2018 | 14:15hs
•BAIX EMPORDà

En marxa un nou tram de carril bici a Palamós amb l'objectiu de connectar aquest vial amb el passeig del Mar

Aquesta setmana s'han iniciat les feines de construcció d'aquest nou tram que connecta el Pont de Ferro amb l'avinguda de Catalunya i l'IES Palamós

Ahir dimecres, 16 de novembre, es van iniciar el procés d'obres per a la construcció d'un nou tram de carril bici a Palamós i en el seu traçat urbà.

Es tracta concretament del traçat que passa per la vorera del carrer Nàpols, concretament en el seu tram entre el carrer de Santiago Bañeras i l'avinguda de Catalunya.

Es tracta concretament de 162 metres lineals que permeten la unió del carril bici procedent de la zona del Mas Gorgoll i Pont de Ferro, i que connecten amb l'avinguda de Catalunya i el tram de carril bici ja realitzat que passa en paral·lel a la plaça de Josep Sarquella.

Les tasques de construcció s'han iniciat amb la retirada dels vells plataners que havien provocat desperfectes en alguns trams de la vorera a conseqüència del desenvolupament en superfície de les arrels. Amb la realització d'aquest projecte aquests arbres seran substituits per altres exemplars de l'espècie liquidàmbars.

Aquestes obres inclouen també la ubicació de reg per l'arbrat, la substitució dels trams de paviment danyat de la vorera i la construcció del nou carril bici que tindrà una amplada aproximada de 2 metres en la major part del seu traçat.

El projecte té un pressupost de 32.292,13 €, i un termini de realització de dos mesos.

La unió amb el passeig del Mar

La construcció d'aquest nou tram de carril bici és bàsic per l'objectiu de poder unir aquest traçat procedent de Mas Gorgoll amb el passeig del Mar.

D'aquesta manera i en una fase posterior és previs poder finalitzar aquesta unió definitiva, amb la construcció del darrer tram que també passa pel carrer Nàpols, concretament en el tram entre el carrer de la Indústria i el passeig del Mar.

El traçat perimetral del carril bici

L'any 2016 Palamós ja va estrenar el nou itinerari per a bicicletes que se sumava al que tenia el municipi en l’àmbit de la ronda de l’Est i que connecta el nucli urbà amb la zona de Castell i els municipis de Mont-ras i Palafrugell.

Es tractava d'un carril bici amb una longitud total de 2.151 metres, amb un traçat que segueix en paral·lel la riera Aubi en el seu tram més urbà. El recorregut d’aquest vial s’inicia coincidint amb l’enllaç amb la via verda que passa per la zona de la Rutlla Alta, a Sant Joan, i que pel Pla de Torre Mirona prové de l’àmbit de Castell, Mont-ras i Palafrugell.

Des d'aquest punt, la zona industrial de Sant Joan, el carril bici segueix pel carrer de Rafel Savalls que, mitjançant un pas habilitat sota el pont d’accés de la C-31 al municipi, arriba a la vorera del carrer d’Arnau Sa Bruguera, seguint posteriorment amb un tram de superfície de sauló que passa entre la riera Aubi i la carretera C-31 fins a arribar al pont Eiffel, on travessa el tram de la carretera C-256 per enllaçar amb la zona de Mas Gorgoll.

Posteriorment segueix en paral·lel a la carretera C-256 fins a arribar davant la piscina coberta mancomunada, límit del terme municipal de Palamós, on ja connecta amb la via verda de Calonge-Sant Antoni.

Amb la construcció del nou tram, aquest vial s podrà bifurcar enllaçant ara amb l'avinguda de Catalunya i l'IES Palamós, i en un futur, connectant definitivament amb el passeig del Mar.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/80642_enmarxaunnoutramdecarrilbiciapalamo-amblobjectiudeconnectaraque-tvialambelpa-eigdelmar-1.htm