logo
Imprimir
15-11-2018 | 13:50hs
•OLOT 'CIUTAT DELS DETALLS'

Menys d'un mes perquè el Festival Veus inundi Olot

El Festival de Grups Vocals de Catalunya es celebrarà del 6 al 9 de desembre i ve carregat de propostes ben variades i per a tot els públics

Aquest any VEUS aposta per diverses propostes al carrer per acostar el festival a olotins i visitants. Amb aquest objectiu s'ha programat el concert familiar al Firal Petit, així com s'ha treballat amb l'Escola Municipal de Música d'Olot en una proposta innovadora que faci partícips del festival a les escoles de la ciutat (La primera nadala de l'any) i les corals de la Garrotxa participaran un any més al Festival de Grups Vocals de Catalunya interpretant un repertori nadalenc en diferents espais de la ciutat.

El tret de sortida del festival el donarà La Primera Nadala de l'any que tindrà lloc el dijous 6 de desembre a les 18 h al Firal Petit. Es tracta d'una cantada dirigida per l'Escola Municipal de Música d'Olot i que comptarà amb la participació de les escoles de la ciutat, interpretant dues nadales: una de nova creació i una segona arranjada pel professor de l'EMMO, Albert Carbonell.
A continuació, les corals locals prendran el torn als carrers de la ciutat amb l'actuació de la Coral de l'Associació de la Gent Gran que, juntament amb els Amics de les Lletres Garrotxines, presentaran un espectacle de música i poesia al pati de l'antic Hospital. Al mateix espai, el divendres 7 de desembre a les 18 hores, Cantàbile Cor de Cambra participarà un any més al festival interpretant un repertori de Nadal, seguit a les 19 hores del Gospel Cor Garrotxa.

El dissabte 8 de desembre a les 18 hores i a la plaça Major, la nova coral de l'Orfeó Popular Olotí, la Corfeó Enssemble Vocal, cantarà al costat de la cúpula interactiva de la Fira del Pessebre. Seguidament començaran a l'espai d'activitats familiars de la plaça del Carme, dos mini-concerts de cors infantils d'Olot: El Cor Kora, de l'escola Pia d'Olot a les 18.30 hores i el Cor Gaia a les 19 hores.


Com a proposta especialment familiar, el divendres 7 de desembre a les 12 del migdia al Firal Petit actuaran els Dreamkids, un concert que acostarà el góspel a grans i a petits.

A més de les propostes de carrer, els concerts de sala començaran el dijous 6 a les 20.30 hores al Teatre Principal d'Olot amb el concert del grup noruec, Trondheim Voices, un grup format només per veus femenines on la tecnologia i la connexió amb el públic marquen el seu espectacle de proximitat.

A la mateixa nit, la primera sessió golfa l'interpetaran la Mone Teruel, la Marian Barahona, la Susana Ribalta, la Txell Sust i en Joan Nito Figueres: Les Dones de Frank. Es tracta d'un concert teatralitzat on es farà un recorregut per les cançons de Frank Sinatra amb motiu del vintè aniversari de la seva mort.

El divendres 7 de desembre a les 20.30 h al Teatre Principal d'Olot es podrà gaudir de l'estrena de l'espectacle musical Broadway a cappella on una desena de joves interpretaran en català les cançons més famoses dels grans musicals de la història del cinema. I a la nit es podrà gaudir a ritme de swing dels anys 20 i 30 a l'estil de jazz age de la sessió golfa a càrrec del grup sevillà, O Sister!

El plat fort del festival està reservat pel dissabte 8 de desembre a les 20.30 hores al Teatre Principal d'Olot amb el grup nord-americà, Take 6. És el grup vocal més guardonat de la història amb 10 premis Grammy, 10 premis Dove, 2 premis NAACP Image, 1 premi Soul Train i alguns més. Take 6 arriba a Olot per interpretar el seu nou disc, Iconic. Seguidament l'última sessió golfa del festival anirà a càrrec de l'espectacle humorístic del belga Bernard Massuir a les 23.30 hores a la Sala El Torin. Per acabar, el diumenge a les 17.30 hores es podrà gaudir del concert de la Coral Càrmina dirigida per Daniel Mestre al Teatre Principal d'Olot.

Tallers de formació i masterclass completen la programació de VEUS. El primer taller del festival que tindrà lloc el dijous 6 de desembre a les 11 hores a la Sala El Torin serà la Gospel Celebration dirigida per Ramon Escalé, un taller dinàmic, engrescador i molt participatiu de cant interpretatiu a l'estil church service. Pel dissabte del festival s'ha programat una masterclass de cant i dansa amb el director artístic, Gerard Ibáñez, i amb el coreògraf, Suhaitz San Buenaventura, de Broadway a Cappella. I el diumenge al matí a les 11 hores, Daniel Mestre oferirà un taller de cant coral a l'Orfeó Popular Olotí.

VEUS, que és organitzat per DinàmiG, rep el suport de la Diputació de Girona i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i hi col·laboren la Federació Catalana d'Entitats Corals i La Vanguardia.

Més informació i venda d'entrades a www.festivalveus.cat
 




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/80631_meny-dunme-perqueelfe-tivalveu-inundiolot-1.htm