logo
Imprimir
12-11-2018 | 22:34hs
•PLA DE L'ESTANY

Banyoles treballa amb Xina ser la seva base d'estades esportives

Una delegació de l'Ajuntament es va reunir fa uns dies amb representants del govern xinès per concretar els detalls de l'acord

L'Ajuntament de Banyoles ha rebut la proposta del govern xinès perquè la ciutat sigui la base de les seves estades esportives. La petició es va fer en el transcurs de la visita que una delegació de l'Ajuntament, encapçalada per l'alcalde, Miquel Noguer, va fer fa uns dies a la Xina i on, entre altres, es va reunir amb el Ministre d'Esports xinès, Gou Zhongwen.

Segons ha explicat avui Miquel Noguer, tant el Ministeri d'Esports com el director de l'oficina de l'equip xinès del Comitè Olímpic de Xina, Aijie Liu, "ens van traslladar que Banyoles és un lloc ideal per a practicar-hi diferents esports". En aquest sentit, ha destacat que "a més, el Ministre ens va fer un reconeixement explícit al model de Banyoles com a ciutat esportiva i ens va mostrar el seu interès per exportar aquest model a Xina"
L'acord amb Xina permetria que, en els propers sis anys, Banyoles sigui la seu d'estades esportives dels equips xinesos de rem i piragüisme de cares a preparar els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 i els de París 2024. Uns 80 esportistes de rem i piragüisme vindran a Banyoles al gener per a fer-hi una estada d'entrenaments i al maig es repetirà aquesta estada.

La delegació banyolina també es va reunir amb la Federació Xinesa de Ciclisme i es va acordar que en les properes setmanes es realitzarà una primera prova per avaluar les característiques de Banyoles per als ciclistes xinesos. En aquest cas, viatjaran a Banyoles a fer una estada una vintena de ciclistes xinesos especialistes en bicicleta de muntanya.

Miquel Noguer ha destacat que "l'objectiu a llarg termini és aconseguir que Banyoles sigui una base fixa per a les estades d'entrenament dels equips xinesos de rem, piragüisme, ciclisme i triatló, oferint a més als esportistes formació en idiomes", tot i que ha afegit que "aquesta qüestió depèn més d'afers burocràtics relacionats amb els visats".

A més del rem, el piragüisme i el ciclisme, el govern xinès va traslladar també a l'alcalde la voluntat que, en aquesta futura base, s'hi pugui definir també una branca de formació per a esports col·lectius per a joves d'entre 15 i 18 anys i per a futbol i bàsquet.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/80426_banyole-treballaambxina-erla-evaba-ede-tade-e-portive--1.htm