logo
Imprimir
12-11-2018 | 16:31hs
•ANDORRA

Veritas i Bio Bio reben els primers distintius d'establiments col·laboradors amb el Pla Nacional de Residus

A més, Veritas i Bio Bio han rebut els primers distintius d'establiments col·laboradors amb el Pla Nacional de Residus

Els establiments Veritas i Bio Bio, del grup Bomosa, han estat els primers en aconseguir el distintiu d'establiments col·laboradors amb el Pla Nacional de Residus, que atorga el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat.

La ministra Sílvia Calvó i el fundador d'Univers Bomosa, Bonaventura Mora, han signat aquest dilluns un conveni marc de col·laboració de bones pràctiques ambientals. A més, han signat un conveni concret en matèria de prevenció de residus per als establiments hotelers Bio Bio, i un altre per al centre comercial Veritas.

A més, Veritas i Bio Bio han rebut els primers distintius d'establiments col·laboradors amb el Pla Nacional de Residus. La ministra ha assenyalat que aquest distintiu, que es va crear l'any 2017, vol reconèixer aquells establiments que demostrin una gestió sostenible relacionada amb els residus i alhora donar una imatge de qualitat ambiental i aportar als establiments un valor afegit. Per aconseguir-lo cal dur a terme un seguit de mesures concretes relacionades amb el malbaratament alimentari, la reducció d'envasos, la reducció de bosses de plàstic, l'ús de vidre retornable, la reducció del paper i el foment del reciclatge. Així, avui s'ha reconegut l'esforç per part de Bio Bio i Veritas en la posada en funcionament de les diferents accions de prevenció i reciclatge.

La gerent d'Univers Bomosa, Gemma Riu, ha garantit el compromís de l'empresa amb les bones pràctiques mediambientals, i ha posat en relleu les accions que ja s'han dut a terme per obtenir els distintius.

Així, a Veritas s'han aplicat mesures de lluita contra el malbaratament alimentari, de reducció d'envasos, de reducció del plàstic, reducció del paper i de foment del reciclatge.

Pel que fa a Bio Bio, l'empresa es compromet a portar a terme un Pla de Prevenció de Residus 2019-2022. Aquest compromís representa la continuació de la iniciativa de diagnosi de malbaratament i recollida de la fracció orgànica dels residus generats als serveis de cuina i de cafeteria, gestionats per Bio Bio, de l'Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

El Pla de Prevenció de Residus 2019-2022 de Bio Bio vol incidir en la reducció del malbaratament d'aliments, el tractament dels residus orgànics, la minimització dels residus plàstics i el foment del reciclatge. Entre les accions ja iniciades destaca la formació del personal, la substitució de les bosses de plàstic per altres de paper reciclat i l'eliminació de les canyes i les culleretes de plàstic.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/80383_verita-ibiobiorebenel-primer-di-tintiu-de-tabliment-collaborador-ambelplanacionaldere-idu--1.htm