logo
Imprimir
08-11-2018 | 06:40hs
•BAIX EMPORDà

Inici d'un nou Pla d'asfaltatges de diversos carrers de Palamós que permetrà l'arranjament d'uns 2.800 m² de superfície global

Els carrers on s'actua en aquesta ocasió són els de Juli Garreta, Gaspar Matas, Ripollès i l'avinguda del Mediterrani

L'Ajuntament de Palamós ha iniciat l'execució de l'asfaltatge de diversos carrers del municipi, inclosos en un nou Pla de pavimentació que en els darrers anys han permès el manteniment de les vies públiques de Palamós que presenten una certa degradació en la seva superfície d'asfalt.

Els treballs del nou Pla s'han engegat avui dimarts 6 de novembre per l'avinguda del Mediterrani, que ja s'ha començat a fressar i on s'asfaltaran 1.400 m², concretament el tram d'aquest vial comprés entre el carrer Ample i fins a superar la cruïlla amb el carrer del Turó.

L'afectació d'aquestes tasques a l'avinguda del Mediterrani s'allargarà durant tota aquesta setmana, i per això s'ha previst poder habilitar un pas alternatiu per als vehicles que utilitzen habitualment aquest vial per a poder enllaçar amb altres punts del municipi.

En aquest sentit cal destacar que en el moment que es talli totalment a la circulació l'avinguda del Mediterrani, s'obrirà provisionalment al pas de cotxes el camí que passa en paral·lel al cementiri de Palamós i que connecta el carrer de Santa Joaquima de Vedruna i la Ronda de l'Est, donant sortida als vehicles dels veïns d'aquest àmbit, així com de les famílies d'alumnes del centre escolar ubicat a la zona.

Una superfície global asfaltada d'uns 2.800 m²
Les tasques d'asfaltatge d'aquest nou Pla inclouen diversos trams de carrers amb una superfície global de 2.781m2.

El projecte també actuarà al carrer de Juli Garreta, que s'asfaltarà en la seva totalitat; en el tram del carrer del Ripollès comprés entre el carrer de Gaspar Matas i el carrer del Maresme; i el mateix carrer de Gaspar Matas en el qual es realitzarà l'arranjament de totes les seccions que presenten desperfectes en la seva superfície d'asfalt.

Dins aquest grup d'asfaltatges cal incloure també l'actuació prevista al carrer de Llevant, concretament en la seva cruïlla amb el carrer del Mas Oliver, asfaltant aquesta secció on s'ubicarà un ressalt per a la reducció de la velocitat dels vehicles i s'adaptarà la vorera per a invidents i persones amb mobilitat reduïda.

A banda de l'asfaltatge, aquestes tasques també comporten el pintat de la senyalització viària horitzontal i, en alguns casos, l'arranjament previ de les canalitzacions dels serveis d'aigua.

Aquest paquet d'asfaltatges s'ha adjudicat a l'empresa Aglomerats Girona SA per un preu global de 140.490,68 €, i el seu període de realització és d'un mes i mig.

Priorització d'asfaltatges d'acord amb la participació ciutadana
Aquest Pla prioritza els asfaltatges dels carrers de la vila d'acord amb els criteris establerts en el procés de participació ciutadana realitzat l'any 2016.

En aquest procés la ciutadania va establir donar preferència als carrers amb el paviment més deteriorat, seguit d'aquells amb més volum de circulació i, en tercer lloc, els que tenen més importància en funció dels seus usos comercials, residencials o de serveis.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/80144_inicidunnouplada-faltatge-dediver-o-carrer-depalamo-quepermetralarranjamentdun-2800m2de-uperficieglobal-1.htm