logo
Imprimir
05-11-2018 | 13:24hs
•PLA DE L'ESTANY

La soprano lírica argentina Mercedes Gancedo presentarà el disc 'Cooking America!' a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles

Acompanyada de la pianista Beatriz Miralles, farà un recorregut pels ritmes i melodies folklòriques del continent americà amb els nens i la cuina com a protagonistes

La soprano lírica argentina Mercedes Gancedo presentarà el seu primer disc, Cooking America!, aquest diumenge 11 de novembre (19 h, 10 €) a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles en una activitat emmarcada en la Xarxa de Músiques a Catalunya. Acompanyada de la pianista Beatriz Miralles, Gancedo, nascuda a Buenos Aires el 1990, farà un recorregut per les músiques del continent americà amb els nens i la cuina com a protagonistes. Viatges d'anada i tornada entre Espanya i l'Amèrica Llatina a través d'obres d'autors de l'Argentina, Cuba, Brasil, Colòmbia i Espanya per descobrir tot un món d'influències i préstecs d'una riba a l'altra de l'Atlàntic.

La soprano argentina va fer sonar la seva veu amb força el 2017 guanyant d'una tacada El Primer Palau i el Concurs de Cant Palet i sent proclamada, aquest any, Millor Veu Jove Femenina 2018 per Òpera Jove de Catalunya. Són només alguns dels indicadors que fan d'aquesta jove intèrpret un dels noms propis amb més recorregut de la lírica actual. Formada a l'I.S.A Teatro Colón de Buenos Aires i amb mestres com Jaume Aragall, Teresa Berganza, Mirella Freni, Montserrat Caballé o Cecilia Bartoli, Gancedo es caracteritza pel seu talent natural i per unes propostes de concert trencadores i originals, com demostra en el seu espectacle i en el primer disc, Cooking America!.

Enmig del periple pels ritmes i melodies folklòriques americans, es passejarà per Cuba a través del compositor gironí Xavier Montsalvatge, que impregna amb mestratge els sons llatins d'aquesta regió amb els quals va aconseguir fama internacional. A més de Montsalvatge, que es deixa veure en alguns dels temes del primer disc de Gancedo, com ara Cuba dentro de un piano, el treball ofereix també el repertori d'un dels mestres dels Estats Units més reconeguts, el compositor, pianista i director d'orquestra Leonardo Bernstein. Forma part de la segona part d'un àlbum compost per 28 temes en el qual també hi són presents els sons dels compositors argentins Carlos Guastavino i Alberto Ginastera.

Gancedo i Miralles formen un duet estable des del 2005, any en què van començar la seva col·laboració durant el Màster de Lied "Victoria dels Àngels" a l'ESMUC, on van estudiar sota la tutela del mestre Francisco Poyato. El duet Gancedo-Miralles ha estat guardonat en diversos concursos de cambra com ara el Concurs CIM Barcelona, Pòdiums de Música de Cambra o Paper de Música de Capellades. L'octubre de l'any passat van participar per segona vegada al Festival LIFE Victoria a la Galeria Carles Taché de Barcelona i , gràcies al premi El Primer Palau, seran presents a la temporada 2018/19 del Palau de la Música Catalana de Barcelona.

Les entrades per al concert es poden comprar a través del web www.cultura.banyoles.cat i a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament de Banyoles (al passeig de la Indústria, 25 // 972 57 00 50, de dilluns a dijous de 8:30 h a 18:45 h i divendres de 8:30 a 14:45 h).




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/79947_la-opranoliricaargentinamercede-gancedopre-entaraeldi-ccookingamericaalauditoridelateneudebanyole--1.htm