logo
Imprimir
24-10-2018 | 19:48hs
•ANDORRA

El Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat publica la Guia de bones pràctiques per a esdeveniments

La guia afecta esdeveniments a l'exterior o en interiors, temporals o esporàdics, i de caràcter cultural, esportiu, d'oci o similars, que no estiguin sotmesos a obertura de comerç. Queden fora de l'àmbit d'aplicació de la guia, però, les activitats industrials

La titular de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, ha informat al Consell de Ministres sobre la difusió de la "Guia de bones pràctiques per a esdeveniments".

Aquesta publicació recull pautes en l'àmbit de la seguretat industrial i del medi ambient amb l'objectiu de programar els esdeveniments adaptant-los a la normativa vigent i a recomanacions de la normativa internacional.

La guia és un document dirigit als promotors i organitzadors d'esdeveniments, ja siguin públics o privats, amb la finalitat de fer recomanacions i donar compliment a tots els requeriments administratius normatius per tal de prevenir riscos i danys i de minimitzar les afectacions al medi ambient. Aquesta guia es pot consultar des d'avui en format electrònic a la pàgina web de medi ambient: www.mediambient.ad/guia-de-bones-practiques-per-a-esdeveniments.

La guia afecta esdeveniments a l'exterior o en interiors, temporals o esporàdics, i de caràcter cultural, esportiu, d'oci o similars, que no estiguin sotmesos a obertura de comerç. Queden fora de l'àmbit d'aplicació de la guia, però, les activitats industrials.

El document elaborat té una orientació de caire preventiu i divulgatiu amb els requisits reglamentaris i recomanacions per organitzar esdeveniments segurs. Concretament, preveu els riscos relacionats amb la seguretat industrial, la prevenció i la limitació de riscos, així com la protecció contra sinistres i accidents que puguin perjudicar persones o béns.

D'aquesta manera, la publicació recull les recomanacions i les exigències reglamentàries en l'àmbit de la seguretat contra incendis, les instal·lacions de gas, els aparells a pressió, el disseny, instal·lació i ús de jocs i atraccions, les instal·lacions elèctriques i les instal·lacions d'hidrocarburs.

Finalment, la guia recull les recomanacions en l'àmbit mediambiental per a l'organització d'esdeveniments, en relació amb la gestió de residus, la gestió de les aigües residuals, la prevenció de la contaminació acústica i atmosfèrica, l'estalvi d'energia i d'aigua i la promoció d'energies renovables.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/79321_eldepartamentdemediambienti-o-tenibilitatpublicalaguiadebone-practique-perae-deveniment--1.htm