logo
Imprimir
12-10-2018 | 19:31hs
•ALT EMPORDà

Arrenca l'onzena edició de la Ruta de l'Art de Castelló

L'alcalde destaca la col·laboració entre el sector públic i privat per desenvolupar les propostes culturals

Castelló d'Empúries ha inaugurat avui l'onzena edició de la Ruta de l'Art, una cita plenament consolidada en què participen un centenar d'artistes d'estils i disciplines diversos i que s'allargarà fins diumenge. L'escultura, la pintura o la fotografia estan representats a la cita, que acull artistes de tot Catalunya, Andorra, França o Galícia i que enguany posa el focus d'atenció en Catalunya, el procés i l'art català.

L'alcalde de Castelló, Salvi Güell, destaca que és una bona oportunitat per visitar el municipi, amb una proposta cultural que ha anat creixent any rere any i que sempre es proposen activitats complementàries perquè la gent "aprofiti bé la visita i en surti satisfeta.

"És una iniciativa cultural que tenim molt consolidada, va néixer amb la idea de gaudir de l'art en espais públics i privats alhora que es gaudeix de l'entorn, i per tant, ja és un punt de trobada clàssic per als amants de la cultura, que saben que poden venir a casa nostra i trobaran una mica de tot", explica el batlle, que assenyala que "normalment qui ve passa tot el dia i es queda a fer l'àpat o a dormir si bé de lluny, per això tenim els establiments de pernoctació plens aquests dies".

En total, setze espais, tant públics com privats, acullen mostres de la Ruta de l'Art. I és que, destaca Salvi Güell, la col·laboració entre el sector públic i privat i la confiança mútua és un dels puntals del projecte. "La idea inicial ve de pintors d'aquí, l'ajuntament ho va veure bé i clar i s'ha anat mantenint i ampliant, la confiança entre la comissària, Anna Maria Constanseu, i el consistori és total, per això hi col·laborem, posem infraestructures, es busquen espònsors i es fan activitats paral·leles per anar fent més i millors activitats", detalla.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/78574_arrencalonzenaediciodelarutadelartdeca-tello-1.htm