logo
Imprimir
01-10-2018 | 16:39hs
•LLEIDA

Fèlix Larrosa: “’Barri a Barri’ és un projecte de participació i de bilateralitat amb els representants veïnals”

El paer en cap visita el barri de la Bordeta amb l’Associació de Veïns i els responsables municipals dels serveis urbans per posar en comú les necessitats de la zona, avaluar l’obra feta i programar noves actuacions

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, s’ha reunit avui a la Bordeta amb els seus representants veïnals i acompanyat dels responsables dels serveis urbans de l’Ajuntament de Lleida i de la regidora de barri, la tinent d’alcalde Montse Parra. La trobada i la visita posterior ha servit per repassar les principals actuacions realitzades i el compliment de les demandes fetes pel veïnat, per tractar sobre les necessitats de la zona i per programar noves iniciatives.

“Barri a barri és un projecte de participació i de bilateralitat amb els representants veïnals”, ha manifestat el paer en cap: “amb el coneixement dels tècnics municipals i la col·laboració dels veïns, de mica en mica anem fent la ciutat de manera conjunta, que és l’objectiu del programa ‘Barri a Barri’”.

Projectes en marxa

En la reunió s’ha tractat sobre el manteniment de la via pública i l’eliminació d’herbes, sobre l’adaptació de l’enllumenat públic a la ubicació dels arbres -en els casos en què aquests obstrueixen el pas de la llum- i sobre diverses actuacions que la Paeria executarà a curt termini, com la finalització de la pista esportiva -que forma part dels Pressupostos Participatius de la Paeria-, la segona fase de la reurbanització del carrer de les Roses i la reorganització de la mobilitat al carrer Bellavista.

L’alcalde ha visitat l’entorn del Molí de Sant Anastasi de la Bordeta així com les voreres del carrer Ignasi Bastús per tractar amb els responsables tècnics i els representants veïnals l’estat d’aquests espais i les possibles actuacions.

Conèixer sobre el terreny

El paer en cap ha recordat que el projecte ‘Barri a Barri’ consisteix a reunir cada quatre mesos, aproximadament, els representants de les associacions de veïns de la ciutat amb l’alcalde i regidors de zona així com els tècnics municipals per comentar de manera transversal totes les actuacions que s’estan duent a terme a la zona, especialment des de l’àmbit dels serveis urbans, manteniment de la llum, voreres, mobiliari, clavegueram, etc.

Aquesta dinàmica permet conèixer amb major detall les inquietuds per part del veïnat. “El projecte forma part de la línia d’actuació que han de tenir els serveis municipals de trepitjar el carrer, conèixer in situ i estar amatents a les explicacions i a les peticions que es fan des de les associacions de veïns". "A partir d’aquí”, ha dit l’alcalde, “programem en funció de les noves peticions”.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77759_felixlarro-abarriabarrie-unprojectedeparticipacioidebilateralitatambel-repre-entant-veinal--1.htm