logo
Imprimir
11-09-2018 | 15:11hs
•CATALUNYA

SCC demana a Torra que 'rebaixi el llenguatge' i l'acusa de convertir-se en 'agitador'

Rosiñol retreu al president de la Generalitat que "ignori" més de la meitat dels catalans

El president de Societat Civil Catalana (SCC), José Rosiñol, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que "rebaixi" el seu "llenguatge" perquè és "impropi d'un representant en una democràcia". Rosiñol ha criticat que Torra parlés "de rebel·lió, de resistència i de combat" durant el discurs institucional que va fer amb motiu de la Diada i l'ha acusat de "convertir-se en agitador d'una part de la població" i "d'ignorar a més de la meitat dels catalans". A més, ha anunciat que SCC "commemorarà" durant la primera setmana d'octubre la manifestació que l'organització va celebrar el 8 d'octubre de l'any passat.

Rosiñol ha lamentat que enguany "la Diada sigui la Diada d'una part dels catalans" i ha remarcat que "més de la meitat dels catalans" se senten "exclosos" de la celebració. "Molts catalans se senten desconnectats de les institucions catalanes", ha dit. A més, ha acusat els partits independentistes d'haver "anul·lat l'autonomia per una ideologia política".

D'altra banda, el president de SCC ha criticat la "inacció" del Govern. "No hi ha acció legislativa ni executiva més enllà de la propaganda", ha subratllat. Rosiñol també ha lamentat que el president de la Generalitat no hagi accedit a reunir-se amb ell i que no "respongui" les seves peticions per celebrar una trobada. "Volem explicar-li que existeix una Catalunya que per a ell és invisible i que ha de comptar amb nosaltres", ha apuntat.




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77575_-ccdemanaatorraquerebaixielllenguatgeilacu-adeconvertir-eenagitador-2.htm