logo
Imprimir
11-09-2018 | 11:13hs
•CATALUNYA

Iceta recomana 'no posar condicions impossibles' al diàleg amb l'Estat

Espadaler admet demana un "esforç" a l'administració catalana i espanyola però admet que "pretendre dialogar" amb líders polítics presos "és francament difícil"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha demanat a tot aquell que vulgui promoure el diàleg entre la Generalitat i l'Estat que "no posi condicions que el facin impossible", després que el seu grup fes la tradicional ofrena al monument de Rafael Casanova. "Res ha d'impedir el diàleg", ha opinat Iceta, que ha apostat per fer de les "dificultats evidents" un "estímul" per "fer les coses millor". El socialista ha reflexionat "sobre la necessitat de superar les divisions" entre catalans i, per fer-ho, ha proposat de "trobar un camí" que permeti "avançar en l'autogovern i en el finançament a través d'àmplies majories". Al seu torn, Ramon Espadaler, secretari general d'Units per Avançar, ha demanat un "esforç" a l'administració catalana i espanyola, tot i que ha admès que "pretendre dialogar" amb líders polítics presos "és francament difícil".

És per això que ha insistit a "posar el màxim esforç en el retrobament dels catalans i catalanes al "voltant d'objectius nacionals compartits", com podria ser una millora del finançament autonòmic. A més, ha instat el president Quim Torra a construir un espai de diàleg amb els presidents dels grups parlamentaris.

En la mateixa línia, Espadaler ha respost al discurs institucional del cap del Govern que aquest dilluns va assegurar que calia triar entre "resistència" o "submissió" i ha dit que el dilema real es troba entre "diàleg" i "fractura" i que el seu partit aposta per "el diàleg o el diàleg". Segons ha assegurat, s'ha produït un canvi palpable en el govern de l'Estat i ha demanat a les dues parts "coratge" per endegar negociacions polítiques.

"L'única sortida a l'atzucac en el qual ens trobem els ciutadans de Catalunya passarà pel diàleg", ha assegurat, alhora que ha recordat que "pretendre dialogar" amb líders polítics presos "és francament difícil".




Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77529_icetarecomananopo-arcondicion-impo-ible-aldialegamble-tat-2.htm