logo
Imprimir
10-09-2018 | 23:11hs
•+ NOTíCIES

Un jutjat de Vic cita a declarar el cap dels Agents Rurals per l'1-O

Investiguen Marc Costa per un presumpte delicte de desobediència per defensar un col·legi electoral de Sant Julià de Vilatorta

Un jutjat de Vic ha citat a declarar el director general dels Agents Rurals, Marc Costa, com a investigat per un presumpte delicte de desobediència per la celebració del referèndum de l'1-O a Sant Julià de Vilatorta (Osona), el seu municipi de residència. Segons ha explicat el mateix Costa a través del seu perfil de Twitter, l'1-O va estar al seu col·legi electoral per "poder votar i decidir entre tots d'una manera democràtica i pacífica el nostre futur polític". Segons el seu relat, un mosso va aixecar una acta que l'identificava específicament, ja que el mateix Costa va presentar-se per oferir-li col·laboració. Arran d'aquesta acta i d'un informe previ de la Guàrdia Civil, assegura Costa, "s'han incoat des d'un Jutjat d'Instrucció de Vic unes diligències penals prèvies per determinar si la meva actuació va ser constitutiva d'un delicte de desobediència".

Costa explica que, amb anterioritat, l'Audiència Nacional ja va intentar incloure'l en la causa judicial per sedició i organització criminal que va instruir contra el Major Trapero i l'antiga cúpula dels Mossos. Finalment, però, Costa no va formar part d'aquesta causa, tot i que assegura que la magistrada Lamela "va deduir testimoni al deganat de Barcelona d'un ofici que va realitzar la Guàrdia Civil sobre la meva persona i, més concretament, de la meva ideologia, activitat i amistats polítiques".

Aquest ofici de la Guàrdia Civil, relata Costa, juntament amb l'acta dels Mossos és el que ha servit al jutjat de Vic per instruir les diligències penals.

El cap dels Agents Rurals critica que aquestes diligències són una "clara mostra de la regressió els nostres drets més fonamentals i la persecució d'una ideologia democràtica i pacífica". Per això, Costa fa una crida a participar a la Diada per "fer sentir la nostra veu, denunciar tota aquesta persecució política i judicial i deixar clar que no pensem renunciar a res".
Link:
https://gironanoticies.com/noticia/77513_unjutjatdeviccitaadeclararelcapdel-agent-rural-perl1-o-1.htm